Trakya'da kar yağışı

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde sabah başlayan kar yağıyı etkili olurken, baharın gelmesiyle birlikte çiçek açan ağaçlar da beyaza büründü. 

GÜNDEM 15.04.2020 17:43:00 0
Trakya

 

 

Hava sıcaklığının 9 derece olduğu bölgede Kofçaz ilçesinin Bulgaristan'a sınır Karayazı Köyü beyaza bürünürken, rengarenk çiçek açan meyve ağaçlarına düşen karlarlar nedeniyle kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Kurak geçen kış mevsiminin ardından kar yağışının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen köy sakinlerinden Sabri Ergin, “Kurak geçen kışın ardından kar yağışı ekili araziler için çok iyi oldu” dedi. 

 

BUĞDAYA DA ÇOK İYİ GELECEK

Karayazı Köyü’ne 17 Nisan 1997'de 60 santim kalınlığında kar yağdığını söyleyen Ergin, “O zaman yollar kapanmıştı ve Kofçaz ilçesinde yürüyerek köye gelmiştik. Bu yıl bölgemiz istenilen yağışı alamadı. Kurak geçen kış ayının ardından karın yağması bizi çok sevindirdi” dedi. Ergin, kar yağışının ekili buğdaya da çok iyi geleceğini söyledi. 

 

VERİME DE YANSIYACAK

Köy sakinlerinden Ahmet Pınar da köy yüksek kesimde yer aldığı için her yıl Nisan ayında kar yağışı olduğunu belirtti. Karın şu an tarlalarda ekili olan buğdaya iyi geleceğini, bunun da hasatta verime yansıyacağını söyleyen Pınar, bu kar yağışının kendilerine çok iyi geldiğini söyledi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU