Büyükşehir, ürettiği maskeleri dağıtmaya başladı 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kendi imkanları ile ürettiği maskeler vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilk etapta Süleymanpaşa'

GÜNDEM 12.04.2020 15:42:00 0
Büyükşehir, ürettiği maskeleri dağıtmaya başladı 

 

 

Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere hemen hemen tüm ilgili çevrelerce koronavirüsüne karşı maske kullanılmasının uygun ve doğru bir tedbir olduğu kabul edilip açıklandıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilgili birimlerine talimatını vererek sağlıklı ve doğru maske üretimini başlattı. 

 

GÜNDE 15 BİN ADETE KADAR ÇIKABİLECEK

Bakterilere, virüslere ve mikroskobik partiküllere karşı koruma sağlayan, ayrıca rahatsız edici kokusu olmayan, tüylenmeyen, istenilmeyen cam elyaf, lateks içermeyen poliprolen/non-voven materyaller kullanılarak yapılan maskelerin İl Sağlık Müdürlüğü'nde sterilize edildikten sonra vatandaşlara dağıtılmaya başlandığını açıklayan Albayrak, "Ülke genelinde sadece ilimizde üretilerek etüvlerde sterilizasyonu sağlanarak halkımızın kullanımına sunulan bu maskelerden günde tek vardiyada 10 bin adet üretilebiliyor. Günlük üretim kapasitesi ihtiyaçlar doğrultusunda 15 bin adete kadar çıkarılabilecek." dedi.

 

"HALKIMIZIN YANINDAYIZ"

 

Albayrak, "İlk partisi İl Salık Müdürlüğü'ne  teslim edilen maskelerin kesintisiz ve seri halde üretimi ile başta sağlık teşkilatımız çalışanları ile tüm hemşehrilerimizin ihtiyacına cevap verilmesi hedefleniyor ve  komşu il ve ilçelerimize de yardımcı olunmaya çalışılıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kendi imkanlarımızla ürettiğimiz maskelerimizin vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtımına başladık. Amacımız halkımızın sağlığının korunmasına yardımcı olmak. Salgın ile mücadelemiz bundan sonra da devam edecek biz her zaman halkımızın yanındayız. Yeter ki vatandaşlarımız mümkün olduğunca evlerinde kalsınlar ve kendilerini izole etsinler biz onlar için çalışmaya devam ediyoruz. Hep birlikte bu salgının da üstesinden geleceğiz''  ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN