Sahillere özel kuş yemleri bırakıldı 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, belediyenin sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin yanı sıra martılar ve güvercinler gibi kentin semalarında yaşayan kuşların da beslenme ihtiyaçlarını karÅ

GÜNDEM 10.04.2020 12:06:00 0
Sahillere özel kuş yemleri bırakıldı 

Belediye Başkanı Yüksel, koronavirüsü salgını nedeniyle birçok esnaf gibi balıkçıların da geçici olarak kepenk kapatması sonrası, özellikle sahil kesimini mesken tutmuş martıların besin sıkıntısı çekmemesi için harekete geçtiklerini kaydetti. 

"FEDAKARCA ÇALIŞAN BİRİLERİ VAR"

Yüksel, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı aşevinde günlük olarak üretilerek evlere servis edilen yemeklerden arta kalanlardan kuşlara da bırakıldığını kaydederek, "Ayrıca aynı yemek artıkları sahilde yaşayan sokak kedileri için de besin kaynağı oldu. Süleymanpaşa’mızda yaşayan her can bizim için çok kıymetli. Vatandaşlarımızın, sağlık çalışanlarımızın ve evinde kalamayıp sokağa çıkmak zorunda olan herkesin olduğu gibi sokak hayvanlarımızın da hayatına çok önem veriyoruz. Bu zor günleri sokakta yaşayan canlarımızın da bizimle birlikte sağlıklı bir şekilde atlatabilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Evlerinde kalan ama sokaktaki canlarımız için endişelenen hayvansever vatandaşlarımızın içleri rahat olsun, sokak hayvanlarımız için de fedakarca çalışan birileri var.” ifadelerini kullandı.

Haber / Buse SERİN