Üniversite öğrencilerine uzaktan eğitim

Namık Kemal Üniversitesi tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik alınan tedbirler kapsamında 100 dijital sınıf oluşturuldu. Oluşturulan sınıflarda öğrencilere uzaktan eğitim veriliyor. 

GÜNDEM 7.04.2020 16:39:00 0
Üniversite öğrencilerine uzaktan eğitim

Konuyla ilgili açıklama yapan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, “Ara verilen eğitim öğretim sürecine üniversite bünyesinde 100 dijital sınıf kurularak uzaktan eğitim ile eş zamanlı olarak başlandı. Üniversite bünyesindeki tüm dersler canlı yayın ortamında işleniyor” dedi. 

“ÜLKEMİZ ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR”

 

Ülkemizin zor günlerden geçtiğini söyleyen Şahin, “Bu aşamada eğitim, öğretim faaliyetlerimizin de bir anlamda devam etmesi gerekiyor” dedi. YÖK Başkanının uzaktan eğitime geçileceği, derslerin uzaktan eğitimle verileceği bilgisini vermesinin ardından bu konudaki çalışmalara hız verdiklerini söyleyen Şahin, “23 Mart tarihinden itibaren öğrencilerimize duyurularımızı yaptık senkron ve asenkron olarak ilk önce derslerimizi vermeye başladık. Bir geçiş aşamasıydı bu, senkron ve asenkron ne demek, canlı olarak eğer dersleri verebiliyorsanız karşılıklı anlatım şeklinde verebiliyorsunuz bu senkron oluyor. Ama asenkron da video yükleme vesaire şeklinde de vermeniz mümkün” dedi. 

 

ANLIK 5 BİN ÖĞRENCİ GİRİŞ YAPABİLİYOR

 

Üniversite bünyesinde 100 sanal sınıf oluşturduklarını, anlık 5 bin öğrencinin sisteme giriş yapabildiğini, derslerin canlı olarak yapıldığını kaydeden Şahin, “Bu canlı yayınlarda video paylaşımı, ders notu paylaşımı, tahta kullanımı, bilgi paylaşımı ve özellikle de en önemli konulardan bir tanesi anlık olarak ders esnasında öğrencinin hocasıyla soru alışverişine girmesi, interaktif olarak soruyu sorabiliyor hocası da anlık olarak cevabını verebiliyor. Bu şekilde derslerimizin eğitimine başladık. Bu nedenle de gururluyuz” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ