Yüksel: Mahalleleri yaşam merkezi haline getireceğiz 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, önümüzdeki günlerde ihalesine çıkılacak ve Çiftlikönü Mahallesi'nde oluşturulacak Mahalle Konağı ve Spor Kompleksi ile ilgili bilgi verdi. Yük

GÜNDEM 7.04.2020 14:55:00 0
Yüksel: Mahalleleri yaşam merkezi haline getireceğiz 

 

29 spor sahası ve eklentilerin olacağı projede ilk mahallenin Çiflikönü Mahallesi olarak belirlendiğini kaydeden Yüksel, "Eski adıyla Gündoğdu Mahallesi, yeni ismi ile Çiftlikönü Mahallemize (İsmail Yazıcı Mevkii) yapacağımız, Mahalle Konağı, Taziye Evi ve Spor Kompleksi ihalesine önümüzdeki günlerde çıkıyoruz. Şimdiden tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun.” dedi.

 

"YENİ BİR MAHALLE KÜLTÜRÜ OLACAK"

Yüksel; “Mahalle konaklarımızın amacı bulundukları mahalleri sosyal yaşam merkezi haline getirmektir. Özellikle spor sahalarımız ile gençlerimiz enerjilerini doğru bir şekilde kullanabilip arkadaşlıklarını pekiştirebilecek. Sosyal ve sportif faaliyetler ile yeteneklerini arttırabilecek ve gelişimlerini hızlandıracak yeni alanlar bulacak. Mahalle konaklarımız başta kadınlarımız olmak üzere mahalle sakinlerimizin faydalanabilecekleri, birlik ve beraberliklerini arttırabilecekleri yeni bir mahalle kültürü yaratacak. Mahalle sakinlerimizin her yaş grubunun faydalanabileceği kişisel gelişim kurslarımız ile sosyal gelişimlerini hızlandıracağız.” diye konuştu.

 

"BİRÇOK BRANŞTA SPORUN MERKEZİ OLACAK"

Mahalle Konağı'nın içinde yer alan çok amaçlı salonlar ile mahalledeki kadınların kendi arasında etkinlikler yapabileceğini vurgulayan Belediye Başkanı Yüksel, "Çocukları için doğum günleri düzenleyip sünnet merasimleri,  toplantılar organize ederek hayata dahil olacaklar. İsteyen taziyelerini de çok amaçlı salonlarda yaparak dua ve ikramlar ile misafirlerini ağırlayabilecek.” dedi. Mahalle Konakları ve Spor Merkezleri'nin 29 mahallede daha hizmet vereceğini ve bir buçuk ay içerisinde ihalesine çıkılacağını da belirten Yüksel, “Bir buçuk ay içerisinde birçok mahallemizde 29 spor sahası ve eklentilerinin ihalesine çıkmış olacağız. İnanıyorum ki bu yılsonu itibari ile Süleymanpaşa birçok branşta sporun merkezi olacak.” ifadelerini kullandı.

 

"220 METREKARE ALANA KURULACAK"

Mahalle Konağı hakkında da bilgi veren Yüksel, "Toplam 220 metrekare alana kurulacak Mahalle Konağı’nda 85 metrekarelik taziye evi de yer alacak. 10 metrekarelik ikram mutfağının da bulunacağı taziye evinin yanı sıra 30’ar kişilik 2 adet 35 metrekarelik çok amaçlı salon, mutfak ve yönetim odası mahalle sakinlerine hizmet verecek. Toplam 220 metrekare alana kurulacak spor tesisinin içerisinde ise 70 metrekarelik kafeterya, mutfak, engelli tuvaletleri, revir, antrenör odası ve 4 adet soyunma odası yer alacak.

 

Haber / Yener AKBABA