Malkara'da giriş-çıkış yasağı uygulanmaya başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs önlemleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkışların tamamen yasaklandığını açıklamasının ardından TekirdaÄ?

GÜNDEM 5.04.2020 15:24:00 0
Malkara

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Tekirdağ'da Cuma gecesi saat 00.00'dan itibaren özel araçlarla  giriş-çıkış yasağı uygulanmaya başlandı. 

 

GİRİŞ VE ÇIKIŞLARA İZİN VERİLMEDİ

 

Tekirdağ'ın en önemli giriş noktası olan İstanbul yönündeki Marmaraereğlisi girişi ile Edirne, Çanakkale yönündeki Malkara ilçesi girişlerinde oluşturulan uygulama noktasında görevli güvenlik görevlileri saat 00.00'a kadar il dışından seyahat izin belgesi olan ve ikametgâh adresi Tekirdağ olan sürücülerin kente girişine izin verdi. Saat 00.00'dan sonra araçların kente giriş ve çıkışlarına izin verilmedi. Tekirdağ'a girmek için yasak başlamadan önce gelen vatandaşlara, sağlık ekipleri tarafından ateş ölçümü yapıldı. Gerekli prosedürleri yerine getirenlerin geçişine izin verilirken, getirmeyenler ise geri çevrildi.

 

BAZI SÜRÜCÜLER KARARI GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN ÖĞRENDİ

 

Malkara’da kurulan uygulama noktasında bazı vatandaşlar, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararların yerinde olduğunu belirterek, kararlara uyacaklarını dile getirdi. Bazı sürücüler ise alınan karardan haberleri olmadığını ifade ederek, ilk kez güvenlik güçlerinden duyduklarını dile getirdi. Yasaktan haberi olmayan sürücülere, alınan kararı güvenlik ekipleri anlattı.

 

Haber / Murat YAYIN