Zorunlu ihtiyaç dışındaki iş yerleri kapatıldı 

Keşan'da Hıfzıssıhha Kurulu tarafından önceki gün saat itibariyle ilçede zorunlu ihtiyaç dışındaki iş yerlerinin koronavirüsün yayılmasını önleme tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatıl

GÜNDEM 1.04.2020 13:15:00 0
Zorunlu ihtiyaç dışındaki iş yerleri kapatıldı 

 

Keşan'da yoğunluk nedeniyle çarşı merkezi de 10.00-19.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatıldı. Kuruldan yapılan açıklamada, "Trafik ve yaya yoğunluğunun olduğu çarşı merkezindeki ana arterler ve meydanlar trafiğe geçici olarak kapatılarak, kümeleşmenin önüne geçilecektir. Keşan´da zorunlu ihtiyaç dışındaki iş yerleri virüsün yayılmasını önleme tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatılacak ve zorunlu ihtiyaç kapsamında açık kalan iş yerlerinde tedbir denetim uygulamaları arttırılacak. Önleme uygulamaları kapsamında, çarşı merkezde yoğunluğu artırmasından dolayı Cumartesi Pazarı kurulmayacak. Bunun yerine, Cumartesi Pazarı sadece gıdaya yönelik olarak aynı gün İzzetiye ve Paşayiğit mahallelerinde ikiye bölünmüş olarak tedbirli bir şekilde kurulacak." denildi. 

 

GEÇİCİ KÜÇÜK SEMT PAZARLARI OLUŞTURULACAK

 

Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri kurulan semt pazarlarının tedbirli bir şekilde aynı yerlerinde kurulmaya devam edeceği de belirtilen açıklamada, "Cuma günleri, Eski Hastane Bahçesi Otopark alanında sadece gıdaya yönelik olarak geçici küçük semt pazarı oluşturulacak. Çarşı merkezde trafiğin kapatılması uygulaması ile vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve çarşı merkeze ulaşımın sağlanması amacıyla Köy Garajı, Eski İtfaiye Alanı, Eski Devlet Hastanesi Müze yanı alanı, Atatürk Ortaokulu Bahçesi ve Keşan Lisesi Bahçesi ücretsiz otopark olarak vatandaşın hizmetine sokulacaktır." ifadelerine verildi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ