Vize'de yol yapım işinin ihalesi imzalandı 

Vize Belediyesi proje ortağı olduğu; Kale Mahallesi, Kale Caddesi - Karakol Caddesi - Hamam Sokak - Hacı Çeşmesi Caddesi Yol Kaplaması Düzenlemesi Projesi'nin faaliyetlerine devam ediliyor. Proje kapsamında yapım iÅ?

GÜNDEM 14.03.2020 14:56:00 0
Vize

 

Ancient Whisper-Creative Resonance isimli Sredets Belediye Başkanlığı’nın lider ortak olduğu proje kapsamında 12 ay süre içerisinde Vize'deki yolların yapımının tamamlanması planlanıyor. Projenin üçüncü faaliyeti kapsamında Kale Caddesi-Karakol Caddesi-Hamam Sokak-Hacı Çeşmesi Caddesi’nde yol kaplamaları yenilendi.

 

"TURİZM AĞI ARTTIRILACAK"

 

Vize Belediyesi'nden projenin genel hedefi ile ilgili yapılan açıklamada, "Sredets-Vize sınır ötesi bölgesinde, ortak kültürel ve tarihi mirasın etkin kullanımı ve sınır ötesi yaratıcı turizmin gelişimi için uygun bir alt yapının oluşturulması yoluyla turizm cazibesinin arttırılmasına katkıda bulunmaktır. Projenin amacı ise; doğal, kültürel ve tarihi miras ve ilgili altyapıdan daha iyi faydalanılarak sınır ötesi alanının turistik cazibesinin artırılması, ortak güzergahların geliştirilmesiyle sınır ötesi turizm potansiyelinin arttırılması ve sınır ötesi işbirliği girişimleriyle sürdürülebilir turizm ağının arttırılmasıdır." ifadelerine yer verildi. 

 

Haber / Ruşa ELMA