2. Tohum Takas Şenliği iptal edildi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 22 Mart Pazar Günü düzenlenmesi planlanan 2. Tohum Takas Şenliği'nin koronavirüsü tedbirleri kapsamında iptal edildiğini duyurdu. 

GÜNDEM 14.03.2020 09:52:00 0
2. Tohum Takas Şenliği iptal edildi

 

Koronavirüsünün komşumuz olan Yunanistan ve Bulgaristan’da görülmesi üzerine 10. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’ni ileri bir tarihe erteleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, virüsün Türkiye’de ortaya çıkmasıyla birlikte 22 Mart Pazar Günü Edirne Belediye Kent Ormanı’nda düzenlenmesi planlanan 2. Tohum Takas Şenliği’nin de iptal edildiğini söyledi.  

 

KORONAVİRÜSÜ TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İPTAL ETTİK

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Gürkan, “Yerli üretimi desteklemek, Edirne’nin bereketli topraklarına tekrardan can vermek; en büyük mirasımız olan yerli tohumu geleceğe taşıyarak; sağlıklı ve zengin yarınlar bırakmak adına bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Tohum Takas Şenliği’nin koronavirüsü tedbirleri kapsamında iptal ettik. Edirne Belediyesi olarak bu süreci en iyi şekilde atlatabilmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Dezenfektan çalışmalarımız da kentin çeşitli noktalarında devam etmektedir. Vatandaşlarımızda da kendi hijyen tedbirlerini almaları, kalabalık alanlarda bulunmamaları ve ikili temaslardan mümkün olduğu kadar uzak durmalarını tekrar önemle tavsiye ediyorum” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA