Çetin: Bir tek Türkiye Cumhuriyeti'nin İstiklal Marşı var 

İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yıl dönümü dolayısıyla Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde program düzenlendi. Programda, İstiklal Marşımızın yazarı Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy anÄ

GÜNDEM 12.03.2020 18:32:00 0
Çetin: Bir tek Türkiye Cumhuriyeti

program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. 

 

"RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM"

 

Danışmaz, 12 Mart 1921 tarihinde şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milli marş olarak kabul edildiğini belirterek başladığı konuşmasında, "Bugün 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 99. Yılında Mehmet Akif Ersoy’u anmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Üstad Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızda Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu ve bağımsızlık aşkını çok güzel bir şekilde ifade etmiştir. Şairimizin dediği gibi; Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım. 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıl dönümü vesilesiyle bizlere bu güzel vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve son olarak Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.’’ dedi. 

 

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Daha sonra Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Ardından Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızı yazma aşaması canlandırıldı. İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Alperen Tekten tarafından ‘İstiklal Marşını Dinlerken’ isimli şiirin seslendirilmesinin ardından Gazi İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencisi Yavuz Selim Karayel tarafından İstiklal Marşı okundu. Program, İmam Hatip Ortaokulu Müzik Öğretmeni Özlem Kızıltaş yönetiminde hazırlanan okul korosunun seslendirdiği şarkılarla sona erdi. Anma programının tamamlanmasının ardından Kapaklı’da düzenlenen ‘İstiklal Marşını Güzel Okuma’ yarışmasında birinci olan öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. 

 

"TÜYLERİ DİKEN DİKEN EDEN MARŞIMIZ VAR"

 

Plaket takdiminin ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Böyle güzel bir etkinlikte aranızda olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Dünyada tüm milletlerin milli marşları vardır. Ancak bir tek Türkiye Cumhuriyeti'nin İstiklal Marşı var. Her kıtası ayrı anlam ifade eden, her kıtası muhteşem, her kıtası tüylerimizi diken diken eden bir marşımız var. Bu marş Türk milletinin bütün milli değerlerini içinde barındıran bir marş. Bayrağını, ezanını, vatanını, özgürlüğünü konu almış, şehidine atıfta bulunmuş bir İstiklal Marşımız var." diye konuştu. 

 

"EZAN DİNMEYECEK, BAYRAK İNMEYECEK"

 

Çetin konuşmasının devamında, "Milli şairimiz 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' diyerek aslında o günlerde yaşanan zorluklara atıfta bulunmuştu. O gayet iyi biliyor ki bu millet bir daha İstiklal Marşı yazdırmaz. Bilakis bu millete İstiklal Marşı yazdırtmak isteyenlere de  çok güzel bir ders vermiş. İstiklal Marşı'nı okuyanlar aslında bu milletin değerlerine göz dikilmeyeceğini gayet iyi biliyorlar. Gençlerimize güveniyoruz ve biliyoruz ki bu devlet, bu millet sizlerle beraber devam edecek. Ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek ve bu ülke bölünmeyecek." dedi. Programa; Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Fevzi Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kamu Kurum Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 

Haber / Emre BOZ