Mülteci çocuklar ve kadınlar için kıyafet dikiyorlar

Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi'nde (EDMEK) eğitim gören kadınlar; Avrupa'ya geçiş yapmak için Pazarkule Sınır Kapısı'nda bekleyen mülteci çocuklar ve kadınlar için kıyafet

GÜNDEM 12.03.2020 18:26:00 0
Mülteci çocuklar ve kadınlar için kıyafet dikiyorlar

 

EDMEK’de eğitim gören kursiyerlere teşekkür eden Başkan Gürkan, “Geçtiğimiz yıl hizmete açtığımız   Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi’yle kadınlarımıza meslek edindiriyoruz. Şuanda 12 kadınımız EDMEK’te kurs görüyor. Bir fabrikanın ücretsiz olarak gönderdiği kumaşları bu şekilde değerlendirmek istemişler. Kursiyerlerimizin diktiği tayt ve eşofman altları Avrupa’ya geçmek umuduyla günlerdir Pazarkule’de bekleyen mülteci kadınlara ve çocuklara dağıtılacak. Ayrıca Edirne Belediyesi Kadın Emek Pazarı’ndaki kadınlarımız da yine mülteci kadınlara dağıtılması için başörtü hediye etti. Bunları da mültecilere ulaştıracağız” dedi.

 

“YARDIMDA BULUNMAK İSTEDİK”

 

EDMEK’te eğitim gören Sevda Sancakçavuşu Yavaş da herkesin mültecilere yardım eli uzatması gerektiğini ifade ederek “Dünya, Suriye çocuklarına duyarsız kalıyor. Biz de Edirne Belediyesi’nin destekleriyle mülteci kadın ve çocuklara bir takım pijama dikiyoruz. Çünkü onların üstlerinde başlarında yok, zor durumdalar. Onlara yardımda bulunmak istedik” dedi.

 

Haber / Emre BOZ