İşyerlerinde 'Dumansız Hava Sahası' denetimi 

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Dairesi Başkanlığı tarafından, 2018-2023 Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında â?

GÜNDEM 11.03.2020 17:19:00 0
İşyerlerinde

 

Denetimler dün 15.00-16.30  saatleri arasında Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Çerkezköy İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay ve sağlık personelleri  tarafından yapıldı. 10 işyerine "Dumansız Hava Sahası" denetimi yapılırken, yasalara uygun hareket ettiği için hiçbir işletmeye ceza uygulanmadı.  

 

"TÜTÜNLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ MESAFE KAT EDİLDİ"

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, "Kapalı alanlarda sigara yasağı 19 Temmuz 2009’dan bu yana uygulanıyor. Ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de  önemli çalışmalar hayata geçirildi. Dumansız Hava Sahası” uygulamaları ile tütünle mücadelede önemli mesafe kat edildi. Bu kapsamda bugün eş zamanlı olarak il merkezimizde Vali Yardımcımız Ahmet Narinoğlu, ilçe merkezlerinde de kaymakamlar başkanlığında ilçe sağlık müdürü, ilçe emniyet müdürü,ilçe tarım ve orman müdürü, belediye başkan yardımcısı ve denetim ekipleri ile beraber eş zamanlı dumansız hava sahası denetimleri yaptık." ifadelerini kullandı. 

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

 

Kaymakam Abban, "Dumansız hava sahası denetimleri ile vatandaşlarımızı tütün ürünleri kullanımının zararları konusunda bilgilendirdik. Sigara kullanan vatandaşlarımızı sigarayı bırakması için teşvik ettik. Tütün dumanın pasif etkilerini önlemek, çocuk ve gençleri tütün ürünleri kullanımından korumaktır. Bu nedenle ilçe merkezimizde de halkımızın yoğun olarak kullandığı alışveriş merkezleri, cafe, kafeterya, restaurant, kahvehane ve toplu taşıma araçlarında dumansız hava sahası denetimleri gerçekleştirildi. Tütünle mücadele de mevzuat değişiklikleri, dumansız hava sahasının genişletilmesi, sigara içilmesi yasak kapalı alanlarda denetimler devam edecek ve bundan böylede sık aralıklarla yapılacak.” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU