Genç Parti, Tekirdağ'da 7 ilçede teşkilatlandı

2002 yılında kurulan ve ülke genelinde yeniden teşkilatlanmaya başlayan Genç Parti'nin Çerkezköy 1. Olağan İlçe Kongresi yapıldı. Parti olarak Cem Uzan'ın yeniden yargılanması ve Türkiyeâ?

GÜNDEM 8.03.2020 17:47:00 0
Genç Parti, Tekirdağ

 

Türkiye genelinde 2002 yılında Cem Uzan’ın genel başkanlığında kurulan Genç Parti, yeniden teşkilatlanmaya başladı. Genç Parti Çerkezköy 1. Olağan İlçe Kongresi Pazar günü saat 14:00’da yapıldı. 

 

“GÜCÜMÜZ DAYANIŞMA VE TAKIM RUHUMUZDUR”

 

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan kurucu ilçe başkanı Necati Güney, “Gençlerin hakkını ve hukukunu savunarak gençlere rol model olan, problemlerini çözmek, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerin iyi yetişmesi için çaba göstereceğiz. Biz insan odaklı, güvenilir, yenilikçi, sorumlu ve özveriliyiz. Gücümüz dayanışma ve takım ruhumuzdur. Amacımız insan odaklı bütünleşmiş iletişim çözümleri sağlayarak her zaman ve her yerde üyelerimizin daima yanında olmak, sorunlara çözüm önerisi üretmek, sosyal, ekonomik ve kültürel haklarını savunarak kaliteli hizmetler sunmaktır” dedi. 

 

“ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HİZMET EDECEĞİZ”

 

Güney “İnsan, dürüstlük, liyakat, samimiyet ilkemiz olacaktır. Tek devlet, tek millet, tek dil, tek vatan, tek bayrak inancıyla Türkiye’mize, milletimize hizmet edeceğiz” dedi. Necati Güney’in açılış konuşmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Genç Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Atay seçilirken, divan başkan yardımcılığına Balıkesir İl Başkanı Mustafa Özulus, divan kurulu üyeliklerine de Yalçın Soyaslan ve Zeki Sezer seçildi. 

 

YENİ YÖNETİM

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından seçimlere geçildi. Seçimlere tek aday olarak katılan Necati Güney ilçe başkanlığına seçilirken, Güney başkanlığındaki ilçe yönetiminde Murat Zenler, Murat Akkuş, Sami Temiz, C. Hüseyin Soğancı, Şener Keskin, Selahattin Tantin ve İsmail Budak yer aldı. Genç Parti Balıkesir İl Başkanı Mustafa Özulus, genel kurulun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan'ın yeniden yargılanması için başvuru yaptınız ve Türkiye’ye dönüşüyle ilgili hukuki süreci başlattınız. Süreç nasıl işliyor?” sorusuna cevap veren Özulus “21 Mart’ta Ankara’da büyük kurultayımız var. O gün de gelebilir. Her şey olabilir” dedi. 

 

49 İL KONGRESİNİ TAMAMLADIK

 

49 il kongresini tamamladıklarını söyleyen Özulus “70’in üzerinde ilde örgütlendik. 15 Mart’ta 3 tane daha il kongresi var. Tabandan güzel bir yükseliş var” dedi. Genç Parti’nin 2002’deki seçim vaatlerinin büyük bölümünün mevcut hükümet tarafından uygulandığını söyleyen Özulus, Genç Parti olarak üretimden yana olduklarını belirtti. Cem Uzan’ın ekonomiyi çok iyi bildiğini savunan Özulus “2009’da Berke Barajı’nı yaptı. 1.2 milyon dolar yatırım yaptı. Devletten bir kuruş para almadı. Kendi öz sermayesiyle yaptı. Kemal Uzan ‘Benim cebimde 3 tane daha baraj yapacak para var. Devlet sadece önümü açsın. İnsanlara iş, ekmek gerekir. Bunlar kağıt üzerinde benim. Memleketin varlıkları’ dedi. Hepsi milli. Cem Uzan’ın hiçbir yabancı ortağı yoktu. O’nu siyasete girdiği için mahvettiler” dedi. 

 

“GELİŞİ MUHTEŞEM OLACAK”

 

Türkiye'nin çok partili rejimdeki ilk muhalefet partisi olan Milli Kalkınma Partisi kurucusu Nuri Demirağ’ı da örnek veren Özulus “1924 – 1934 yılları arasında bin 107 kilometre yol yapmış. Uçak fabrikası kurmuş. 1946 yılında siyasete geldi. Önüne engeller koyarak yok ediyorlar. Bunlar hep Amerika’nın tuzağı. Burada da fetö ile iş birliği yaparak Cem Uzan’ın tüm mal varlığına hukuksuzca el koydular” dedi. Geleceğin çok güzel olacağını söyleyen Özulus “Biz kongrelerimizi yapıyoruz. 21 Mart’ta büyük kurultayımız olacak. Cem Uzan belki o zaman belki daha da önce gelebilir. Gelişi muhteşem olacak. Herkes dört gözle bekliyor” dedi. 

 

“TEKİRDAĞ’DA 7 İLÇEDE ÖRGÜTLENDİK”

 

Genç Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Atay da Tekirdağ Çerkezköy, Çorlu, Marmaraereğlisi, Şarköy, Malkara, Saray, Süleymanpaşa ilçelerinde örgütlendiklerini söyledi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU