Nefes Park'ta yüzde 50 su tasarrufu sağlanacak

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımına devam edilen Nefes Park projesinde çalışmalar devam ediyor. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Nefes Park'ta toprak altı damla sula

GÜNDEM 8.03.2020 15:01:00 0
Nefes Park

 

Başkan Sarıkurt, projenin özellikleriyle fark yaratacağını ve bölgede bu kapasitede hazırlanmış ilk proje olduğunu ifade ederek, "Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından yapımına devam eden Nefes Park projesinde toprak altı damla sulama yöntemi kullanıldı. Sulama yöntemi Çorlulu değerli akademisyen Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta ve öğrencileri tarafından geliştirildi. Prof. Dr. Halim Orta ve öğrencilerine çok teşekkür ediyorum." dedi. 

 

OLUMSUZ YÖNDE ETKİLENME SÖZ KONUSU DEĞİL

 

"Nefes Park projemiz bölgemizde böylesi kompleks bir rekreasyon alanında uygulanan ilk toprak altı damla sulama projesi olması nedeniyle oldukça önemli." diyen Sarıkurt, "Proje ile yağmurlama sulama yöntemine göre yarı yarıya su tasarrufu sağlanacak, bitki gelişimi daha etkin olacak, bitkilerin toprak üstünde kalan kısımları kesinlikle ıslanmayacağı için hastalık ve zararlılarla mücadeleyi de kolaylaştıracak. Bu sistem sayesinde ayrıca kimyasal ilaç kullanımı oldukça azalacağından insan ve hayvanların da olumsuz yönde etkilenmesi söz konusu olmayacak. Sulama çalışmaları kapsamında yollar ve kaldırımlar da ıslanmayacağı için yaya ve araç trafiği de olumsuz etkilenmeyecek." ifadelerini kullandı.

 

13 BİN METREKARELİK ALANA SAHİP

 

Başkan Sarıkurt, "Nefes Park'ta uygulanan projede mevcut toprak, bitki, iklim, su kaynağı ve topografik özellikler dikkate alınarak önce bakır plakalı uygun damlatıcılar seçilmiş daha sonra sırasıyla lateral boru hatları, manifold boru hatları, tahliye manifoldları, ana boru hattı, filtreler, gübreleme cihazı ve gerekli fitingsler projelendirilerek araziye uygulandı. En son teknoloji ürünleri kullanılarak yapılan bu çevre dostu Nefes Park projemiz, 13 bin metrekarelik alana sahip ve 8 bin 630 metrekarelik alanda peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarında son aşamaya geldik. İçinde farklı bitkilerin yanı sıra yaklaşık 800 metrekarelik labirent ile de bölgede ilk olma özelliğine sahip olacak Nefes Park projemizde vatandaşlarımız yeşille buluştururken, eğlenceli zaman geçirebilecekleri bir alan yaratmayı hedefledik. Seçim vaatlerimiz arasında yer alan Nefes Park projemiz umarım halkımız tarafından da beğenilir. Çorlu'muza hayırlı olsun." diye konuştu.

 

Haber / Yakup KARATEPE