Edirne'ye kardeş şehirden moral mesajı 

Edirne'nin kültür kardeş şehri Almanya'nın Lörrach kentinin Belediye Başkanı Jörg Lutz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a gönderdiği mesajda mülteciler için moral desteği verdi.?

GÜNDEM 5.03.2020 13:47:00 0
Edirne

 

Mesajda, "Son günlerde Edirne şehrine binlerce göçmenin geldiği haberini medyadan almış bulunmaktayım. Bu durumun sizleri ve şehrinizi büyük bir sosyal ve lojistik bir mücadele içine soktuğuna şüphe yoktur." denildi. 

 

"BİZLERİ BİLGİLENDİRİNİZ"

 

Mesajın devamında, "Şahsım adına bölgedeki mültecilerin yiyecek ve sağlık ihtiyaçlarının karşılandığını duymaktan ve Edirne şehri ve bölgenin insanların durumlarını güçlendirmek adına gereken her şeyi yaptığını duymaktan ötürü mutluluk duydum. Edirne şehrine yaptığımız ziyaret sırasında, tarihte Edirne şehrinin yine benzer şekilde farklı bölgelerden mültecilere yaptığı yardımlar konusunda bilgi almıştım. Bugün de Edirne şehri bu insani geleneğini sürdürmektedir. Bu sıkıntılı dönemde sizlere ve tüm çalışanlarınıza kuvvet diliyorum. Lörrach şehri ve Lorrach International üyeleri olarak sizleri düşündüğümüzü ve sizlere moral desteği yolladığımızı bilmenizi isteriz. Bu süreçte Edirne şehrine yardım edilebilecek bir konu var ise, lütfen bir dost şehir olarak Lörrach’ın yapabilecekleri konusunda bizleri bilgilendiriniz.” ifadeleri yer aldı. 

 

Haber / Emre BOZ