Şehidimizin adı doğduğu sokakta yaşayacak

Çorlu Belediyesi Mart ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaptığı açıklam

GÜNDEM 5.03.2020 13:39:00 0
Şehidimizin adı doğduğu sokakta yaşayacak

 

Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İdlib’de şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, aileleribe başsağlığı ve sabır diledi. Sarıkurt, “Yine yüreğimiz kan ağlıyor. Kahraman Mehmetçiklerimiz İdlib’de şehit düşüyor, kahroluyoruz. Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana onlarca evladımızı, kahraman Mehmetçiklerimizi vatan toprağına emanet ettik. İçimiz yanıyor. Çünkü onların da aileleri, evlatları, sevdikleri vardı. Onların evlerine ateş düştü, tüm Türkiye’nin yüreği yandı. Vatan uğruna canını feda etmiş şehitlerimizi unutmayalım istiyorum. Huzurlarınızda kahraman Mehmetçiklerimizin isimlerini saymak istiyorum.” dedi. Başkan Sarıkurt, 38 kahraman şehidimizin ismini saydıktan sonra meclis, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz anısına Saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.

 

5 YILLIĞINA TESKİ'YE TAHSİL EDİLECEK

 

Ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin ilk maddesinde, Gayrimenkul Satış Komisyonu'na Adnan Kum asil üye, Kemal Ergin yedek üye seçildi. Ardından, Kadro derece değişikliği konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 3'üncü gündem maddesinde; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Emlak ve Emlak Yönetimi Şube Müdürlüğü'nün Nusratiye Mahallesi'nde bulunan bir parselin kısmi devir talebini oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra, Reşadiye Mahallesi'nde TESKİ’ye bedelli tahsis edilen bir parselin tahsisinin kaldırılması, su kuyularının olduğu parsellerin 5 yıllığına bedelsiz olarak TESKİ’ye tahsil edilmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. 

 

İÇİŞLERİ KOMİSYON RAPORU OKUNDU

 

Gündemin 5'inci maddesinde, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne 1 adet çöp konteyner yıkama aracı alınması için nakdi para yardım talebi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuru yapılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Ardından 6'ncı gündem maddesine geçildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne 1 adet hidrolik sıkıştırılmalı çöp kamyonu alınması için nakdi para yardım talebi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra, ada parsel bazında yapılacak her türlü harita işlemlerinden alınacak “Teknik Kontrol Ücreti” maddesine ekleme yapılması ve “İmar Durumu Ücreti” 3. maddede düzeltme yapılması konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 8'inci maddesinde, İçişleri Komisyonu Raporu, Meclis Üyesi Fahri Sangdıç tarafından meclise okundu ve rapor oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 9'uncu maddesinde; Plan ve Bütçe Komisyon Raporu, Meclis Üyesi Öner Tekin tarafından meclise okundu ve rapor oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra, İmar Komisyonu Raporu, Meclis Üyesi Bilgehan Çağlar tarafından maddeler halinde tek tek okunup oylandı.

 

HOBİ BAHÇELERİ GÖRÜŞÜLDÜ 

 

Ardından, ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Ek gündem maddesi olarak meclis gündemine alınan Hobi Bahçeleri İşletme Yönetmeliği’nin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Ek gündem maddesi olarak meclis gündemine alınan Hobi Bahçeleri Ücret Tarifesi’nin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Ek gündem maddesi olarak Meclis gündemine alınan ruhsat alımlarıyla ilgili mevzuat değişikliği sebebiyle yapılacak imar planı değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi de oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra, ek gündem maddesi olarak meclis gündemine alınan imar planı değişikliği taleplerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

15 DAKİKA ARA VERİLDİ 

 

Daha sonra, ek gündem maddesi olarak meclis gündemine alınan Şehit Piyade Uzman Onbaşı Birhan Er’in isminin Çorlu’da yaşadığı sokağa verilmesi talebinin görüşülmek üzere İçişleri Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Ek gündem maddesi olarak meclis gündemine alınan bazı maddelerin komisyonlarda görüşülmesi için meclis oturumuna 15 dakika ara verildi. Verilen aranın ardından komisyon kararları görüşüldü. Meclis tarafında alınan kararlar şu şekilde; "Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Hobi Bahçeleri İşletme Yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Hobi Bahçeleri Ücret Tarifesi oy birliğiyle kabul edildi. Ruhsat alımlarıyla ilgili mevzuat değişikliği sebebiyle yapılacak imar planı değişikliklerinin görüşüldüğü İmar Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi." 

 

Haber / Ruşa ELMA