"Göçmenler için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz"

Trakya Üniversitesi (TÜ) Merkez Kütüphanesi Recep Zogo Konferans Salonu'nda 'Trakya'nın Sağlığı Paneli' düzenlendi. Panelde konuşan Edirne İl Sağlık Müdürü Cengiz Kalkan, "Göçmenlerle ilgili

GÜNDEM 4.03.2020 17:40:00 0
"Göçmenler için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz"

 

Trakya Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ve Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı konferansta, sınırda yoğunlukta olan göçmenlerin olası sağlık sorunlarına karşı alınan önlemler konuşuldu. 

 

"YİNE BİR GÖÇ OLAYI YAŞANIYOR"

 

Edirne'nin, Osmanlı'nın ilk zamanlarından son zamanlarına kadar birçok göçe ev sahipliği yaptığını belirten Edirne İl Sağlık Müdürü Cengiz Kalkan, "Edirne, Osmanlı Devleti'nin ilk zamanlarında 1'inci Murad döneminden doğudan batıya göçlere sahne olmuş bir yer. 1877- 1878 Osmanlı- Rus Savaşı'nda ve Balkan Savaşları'nda ise batıdan doğuya göçlere merkezlik etmiş bir yer. Aslında göç, insanlık tarihinde her zaman önem olarak ilk sıralarda olmuş bir hadise. Günümüzde de yine bir göç olayı yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

 

"ŞİFAYA İHTİYACI OLANLARIN YANINDAYIZ"

 

İl Sağlık Müdürü Kalkan, "Göçmenlerle ilgili ciddi bir hadise yaşanıyor ve biz sağlıkçılar olarak görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Trakya'daki sağlık ekipleri bu durum için gerekli hassasiyeti gösteriyor. Kırklareli ve Tekirdağ'dan ambulans destekleri geldi. Beklenmedik olaylar yaşayabiliyoruz ve bu durumu aşmak için her zaman hazırız. Biz sağlıkçılar, en zor zamanlarda görünmeyen dokunuşlarla şifaya ihtiyacı olan göçmenlerin yanında oluyoruz." dedi. 

 

Haber / Buse SERİN