Bükreş Büyükelçisi'ni ziyaret ettiler

Romanya'daki üniversiteler ile yeni iş birlikleri hayata geçirmek ve Trakya Üniversitesi'nde eğitim vermeye başlayacak Romen Dili ve Edebiyatı Bölümü için fikir alışverişinde bulunmak üzere Romany

GÜNDEM 4.03.2020 12:40:00 0
Bükreş Büyükelçisi

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Danışmanı ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Kamil Kolabaş’tan oluşan Trakya Üniversitesi heyetini Bükreş Büyükelçilik Konutu’nda ağırladı. 

 

ÇİFT DİPLOMA PROGRAMLARI GÖRÜŞÜLDÜ 

 

Trakya Üniversitesi heyeti ziyarette; Balkanlar misyon ve vizyonu, Köstence Ovidius Üniversitesi ile ortak açılması planlanan çift diploma programları, Trakya Üniversitesi Rumen Dili ve Edebiyatı bölümünün aktif hale getirilerek öğrenci kabulüne başlaması, TİKA ile ortak gerçekleştirilmesi planlanan eğiticilerin eğitimine yönelik, ilk olarak Batı Trakya’dan gelen soydaş öğretmenlere verilen STEM eğitimlerinin Romanya’daki öğretmenlere de verilmesi ve Trakya Üniversitesi ile Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nün iş birliğinde yapılacak sağlık turizmi adımları hakkında bilgiler verdi.

 

"HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ"

 

Toplantıda ayrıca Bükreş Üniversitesi ev sahipliğinde 6'ncı Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısı ile Bükreş, Köstence ve Romanya’nın farklı noktalarında yapılacak uluslararası nitelikli Türkiye-Romanya günleri hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Trakya Üniversitesi’nin Romanya özelinde ve Balkanlarda imza attığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükelçi Füsun Aramaz, Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar ve Romanya vizyonunu desteklediğini ve projelerin hayata geçmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

 

Haber / Yakup KARATEPE