Meclis üyelerinden örnek davranış

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısı dün saat 14:00'da Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılırken, toplantı salonu ay yıldızlı bayraklarla donatıld?

GÜNDEM 3.03.2020 17:14:00 0
Meclis üyelerinden örnek davranış

 

 

 

Toplantının açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “27 Şubat günü şehit haberleri ile hepimizin ciğeri yandı. Şehitlerimizin 3 tanesi Tekirdağlıydı. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Biz onların hakkını ödeyemeyiz. Allah hepsinden razı olsun. Zor bir coğrafyayı kendimize vatan edindik. 1071 yılından beri bu coğrafyada çok ciddi bedeller ödemiş bir milletiz. O nedenle bu toprakların kıymeti daha fazla, daha değerli. Bu nedenden dolayı da bizim için vazgeçilmez. Nihat Kara kardeşimizin çok güzel bir sözü var. Ağabeyi ile yaptığı görüşmede ‘Sakın orada ne işimiz var diyenlerden olmayın. Geldik, gördük. Tam da olmamız gereken yerdeyiz’ demiş. Allah razı olsun. Mekanı cennet olsun” dedi. 

 

“BU COĞRAFYANIN BEDELİ AĞIR”

 

Türk milletinin bu coğrafyada çok ağır bedeller ödediğini söyleyen Çetin “Çok şehitler verdik. Bu ilk olmadı. Son da olmayacağını düşünüyorum. Bu coğrafyanın bedeli ağır. Bir başka millet de bu coğrafyada tutunamazdı zaten. Ancak Türk milleti burada varlığını sürdürebilirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bizim uzun süren bir çaba sonucunda içerideki bütün terör örgütleri temizlendi. İçeride çok şükür artık çok fazla şehit haberleri gelmiyor. Daha önce sivillere bile saldırılar yapılıyordu. Bunların hepsi içeride temizlendi. Sınır ötesine gidenleri de sınır güvenliğini, devletin güvenliğini korumak adına hükümetimiz, devletimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz önemli kararlar alıp, o operasyonları gerçekleştiriyor. Biz de Kapaklı Belediyesi olarak hem devletimizin hem de silahlı kuvvetlerimizin yanındayız. Farklı siyasi düşüncelerimiz olabilir. Doğaldır, demokrasinin gereğidir. Ama söz konusu vatan olduktan sonra her şeyi bir tarafa koyup vatan için canımızı seve seve vermeye hazırız. Biz böyle bir milletiz” dedi. 

 

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE BAĞIŞLADILAR

 

Turan Çakan ve Özgür Cengiz’in katılmadığı toplantıda meclis başkanlığına sunulan ek 8 madde okundu. 5 madde gündeme eklenirken, diğer dilekçelere yazılı olarak cevap verileceği belirtildi. Meclise dilekçe sunan belediye meclis üyeleri, Mart Ayı Meclis Toplantısı için kendilerine ödenen huzur haklarını Mehmetçiklere katkıda bulunmak adına Türk Silahlı Kuvvetlerine bağışladı. Meclis üyelerini, bu ortak kararlarından dolayı tebrik eden Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Sizinle gurur duyuyorum” dedi. 

 

‘PARSEL BAZINDA PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILAMAZ’ HÜKMÜ GETİRİLDİ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının ilk gündem maddesinde 66 yaşında vefat eden Kıbrıs Gazisi Bahri Mutlu’nun isminin Fatih Mahallesi’nde evinin bulunduğu sokağa verilmesi konusu görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. Bahçelievler Mahallesi 674 ada 24 nolu parselde bulunan 10,27 metrekarelik belediye hissesinin satılması konusunun oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Mimar Sinan Mahallesi 571 ada 8 parsel ve 574 ada 5 parsele ilişkin imar plan değişikliği konusu görüşüldü. Konuyla ilgili meclisi bilgilendiren CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan “Hükümetimiz tarafından geçtiğimiz Şubat ayının 14’ünde 7221 sayılı yasa çıkarıldı ve yürürlüğe girdi. Yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ‘parsel bazında hiçbir suretle plan değişikliği yapılamaz’ hükmü getirildi” dedi. İlgili gündem maddesinin İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Cumhuriyet Mahallesi 2137 ada 4 parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konusu görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. 

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

İsmetpaşa Mahallesi 390 ada 1 nolu parselin arkasında yeni oluşan yola sokak ismi verilmesi talebinin İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından amatör sporcuların ödüllendirilmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Pınarca Mahallesi’nde plan notu değişikliği ile ilgili gündem maddesinin İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, okullarda çocukları spora teşvik etmek amacıyla okullara spor alanları yapmak üzere belediye başkanına Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapma yetkisi verilmesi konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısı, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından aktivite merkezi olarak kullanılmak üzere kiralanan binanın birinci katında bulunan 2 odanın bebek ve çocuk kütüphanesi olarak kullanılmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne kira süresince kullanım hakkının verilmesi, ortak hizmet projesi gerçekleştirilmek üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile belediye arasında bebek ve çocuk kütüphanesi kurulması için belediye başkanına protokol imzalama yetkisi verilmesi konusu görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Partili Şakir Demirel “Kapaklı’ya yapılan kültür merkezi bu tip projeler için uygun. Büyükşehir Belediyesi bu yeri ne amaçla kullanacak, bize devri yapılacak mı?” diye sordu. 

 

“SÜREKLİ BİZE MAZERETLER ÜRETİLDİ”

 

Bunun üzerine konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Mazbatayı aldığım günden beri Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan Kültür Merkezi’nin bize devrini istirham ettim. Daha önceden bu mecliste aldığımız 5 yıllık tahsisin de 2019 Kasım ayında tamamlandığını ifade ettim. Burası Kapaklı halkına yapıldı, Süleymanpaşa halkı için yapılmadı. Apar topar TESKİ’yi oraya taşıdılar. Defalarca gittik, geldik. Sürekli bizi oyaladılar. Sürekli bize mazeret üretildi, önümüze başka bahaneler konuldu ve maalesef iş çok uzadı. Bizim de kurduğumuz müdürlüğün bazı projeleri vardı, yapılması gereken aktiviteler vardı. Biz de yerle ilgili kira kontratımızı yaptık. Yakında kullanıma açacağız” dedi. 

 

“KADİR BAŞKANA GÜVENİYORUM”

 

TESKİ’nin Kültür Merkezi’nin bir bölümünde hizmet verdiğini söyleyen Çetin “Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a kamuoyundaki rahatsızlığı ifade ettim. Burası gerçekten kültür merkeziyse kültür amaçlı kullanılsın dedim. Belediyedeki birimlerin bir kısmını oraya taşıyabilirsek biz zaten içeride rahatlayacağız. Kapaklı OSB’yi buradan taşıdık. Kadir Albayrak, Kültür Merkezi’nin Kapaklı Belediyesi’ne devri için talimatı vereceğini ve Mart ayındaki meclis toplantısında meclisten geçireceklerini söyledi. Siyasette ana hedef halka hizmetse bu konuda Kadir başkana güveniyorum. Bize ayrıcalık göstermesini istemiyorum. Çerkezköy’de ne yapılıyorsa Kapaklı’da da aynısının yapılmasını bekliyorum. Böyle de olacağını umuyorum” dedi. Başkan Çetin’in konuşmasının ardından ilgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

İSİMLERİ KAPAKLI’DA YAŞATILACAK

 

İdlib’deki hain saldırıda şehit düşen Tekirdağlı Uzman Onbaşı Recep Bekir, Piyade Onbaşı Nihat Kara ve Uzman Onbaşı Birhan Er’in isimlerinin Kapaklı’da isimsiz park veya caddelere verilmesine ilişkin gündem maddesinin İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, şehit aileleri, gaziler ve gazilerin birinci derecede yakınlarının belediye bünyesindeki sosyal tesis, çay bahçesi gibi alanlardan ücretsiz bir şekilde yaralanmaları konusu da Tarife Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından toplantı sona ererken, ikinci oturumun 6 Mart Cuma günü saat 16:00’da yapılmasına karar verildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU