Olağanüstü Genel Kurul yapıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nde yönetimdeki bazı boşalmalar nedeniyle dün olağanüstü genel kurul yapıldı. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında şube başkanlığına seçile

GÜNDEM 3.03.2020 13:08:00 0
Olağanüstü Genel Kurul yapıldı

 

Dün saat 10:30’da dernek binasında yapılan olağanüstü genel kurulun açılış konuşmasını yapan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, “Olağanüstü bir kongreye gittik. Hiçbir eksiğimiz, noksanımız yok aslında. İstifalarımız oldu. 26 Mayıs 2019’da ben kendime ait olmayan bir listeyle yönetime geldim. Sonrasında yönetim kadrosundan istifalarımız oldu. Akabinde denetleme ve disiplin kurulundan memleketine dönen, rahatsızlığından dolayı gelemeyen arkadaşlarımız oldu. Kadromuzda boşluklar oluştu. Normalde tüzüğümüze göre 4 kişiyle olağan kongreye kadar götürebiliyorduk. Ama biz noksanımız, eksiğimiz olmasın dedik. Mercek altında bir derneğiz. O yüzden de kadromuzu genişleterek olağan kongreye kadar işi yürütmek istedik. Bu yüzden de olağanüstü kongreye gittik” dedi. 

 

“BİR TANE TÜRKİYE VAR”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan oluşturulurken, divan başkanlığına hayırsever Serkan Karagöz, divan üyeliklerine de Nevzat Yılmaz ve İmren Türk seçildi. Birkaç gün önce Suriye’de düzenlenen hain saldırı sonucunda şehit düşen 36 Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet, yaralanan askerlere de acil şifalar dileyen Serkan Karagöz “Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Burada millet olmanın gereği hepimizin birbirimize sıkı sıkıya sarılmamız gerekiyor. Bir tane Türkiye var. Bu Türkiye hepimizin Türkiye’si. Hiç kimseyi ayırt etmeden hepimizi bir olarak görmeliyiz. Tüm milletimizden birbirine sımsıkı sarılmalarını istiyorum. Ülkemiz, milletimiz bu acı günleri de en kısa zamanda aşacak diye inanıyorum. Bu hepimizi el ele, gönül gönüle vermemizle, birbirimize sımsıkı sarılmamızla olacak” dedi. 

 

 

KOCAÇINAR GÜVEN TAZELEDİ

 

Genel kurul seçimlerle devam etti. Mevcut Başkan Gülnur Kocaçınar güven tazeleyerek oybirliğiyle yeniden başkanlığa seçilirken, yeni yönetimde Emel Baştürk, Fatma Kaya, Recep Al, Hülya Metin, Deniz Kuş ve Caner Aktaş yer aldı. Denetim kurulu asil üyeliğine Cemil Kor, Mert Vural ve Nilgün Yörük seçilirken, disiplin kurulu asil üyeliğine de Selvam Kavalcı, Arzu Kuş, Hatice Aydoğdu, Bahriye Pıtırlı ve Tuğba Baştürk seçildi. 

 

“BU AYRILIĞI KÖTÜ MANADA DÜŞÜNMEYELİM”

 

Seçimlerin ardından konuşan Serkan Karagöz “Daha önce bünyenizde bulunan başka arkadaşlar da vardı. Ama onların bir kısmı ayrıldı, bir kısmı burada. Ayrılan arkadaşlarımız da kendilerine yeni bir dernek kurdular. Onlara da başarılar diliyoruz. Aslında orada da çok güzel kardeşlerimiz var, burada da çok güzel kardeşlerimiz var. Ben Serkan Karagöz olarak hepsini çok seviyorum. Bu ayrılığı kötü manada düşünmeyelim. Bu ayrılığın rekabet getireceğini düşünüyorum. ‘Buradaki engelli kardeşlerimize hangimiz daha iyi hizmet vereceğiz’ düşüncesinin getirileceğini düşünüyorum” dedi. 

 

 

 

“KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK”

 

Yeniden başkanlığa seçilen Gülnur Kocaçınar da “Serkan Karagöz’ün yeni kurulan dernekle ilgili düşüncelerine katılıyorum. Rekabet için eşit şartlara sahip olmamız lazım. O yüzden aramızda rekabet söz konusu olmayacaktır. Yolları açık olsun. Biz onları derneğimize her zaman davet ettik. Kapımız her zaman onlara açık. Umarım işbirliğimiz, gönül birliğimiz devam eder. Bizim niyetimiz, fikrimiz hep o yönde. Ayrımız, gayrımız yok. Belki de onlarla birbirimizi tamamlayacağız diye düşünüyorum. Biz işin biraz daha akademik, biraz daha kurumsal tarafında kaldık. Şov kısmında arkadaşlar daha iyiler, daha deneyimliler. Onlar o kısmı hallederken biz de kurumsal kısmı hallettiğimizde dengeyi oluşturacağımızı düşünüyorum” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU