Altın tarihi zirveye ulaştı

Çerkezköylü kuyumcular, son günlerde ani ve inanılmaz bir yükselişe geçen altın fiyatları karşısında vatandaşlar gibi kendilerinin de şaşkın olduklarını dile getirdiler. Kuyumcular fiyatların y?

GÜNDEM 23.02.2020 13:58:00 0
Altın tarihi zirveye ulaştı

 

Murat Kuyumculuk-2 Mağazası Satış Danışmanı Anıl Tütüncü, “Altın fiyatları tarihinin en yüksek seviyesine çıktı. Bunun nedeni de son günlerde doların hızlı bir yükseliş göstermesi ve dolara bağlı olarak altın ons fiyatının yükselmesidir. Ayrıca döviz kurlarında yaşanan yükselmelerin de etkisi var. Altın tarihinin en yüksek seviyesine çıkmış olsa dahi ihtiyacı olan altın almaya çalışıyor. Tabi ki bu yüksek fiyatlar işlerimizi etkiliyor. Önceden altın fiyatları bir iki basamak yükseliş gösteriyordu ve yükseldiğinde de bir süre aynı fiyatta kalıyordu. Şimdi ise 5-6 basamak yükseliş göstermeye başladı. Böyle giderse altın yükselişini sürdürecek gibi duruyor.” dedi.

 

"İHTİYACI OLAN YÜKSELİŞE BAKMIYOR, YİNE ALIYOR"

 

Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan da, “Altında yaşanan ani yükseliş karşısında bizler de şaşkınız. Bu kadar yükselme göstereceğini düşünemiyorduk. Döviz kurlarının yükselmesi ve altın ons fiyatının yükselmesi altın fiyatlarını da yükseltti. Fiyatlar yüksek olması vatandaşları olduğu gibi bizleri de etkiliyor. Ama yapacak bir şey yok. İhtiyacı olan yükselişe bakmıyor yine alıyor. Temennimiz en azından fiyatların daha da yükselmemesidir. Önümüz düğün sezonu. Düğün, cemiyet yapacak vatandaşlarımız da ancak ihtiyaç duydukları nispetinde altın almaya çalışacak. Fiyatların önümüzdeki günlerde nasıl seyredeceğini bekleyip göreceğiz.” diye konuştu.

 

 ALTINDAKİ YÜKSELİŞTE SURİYE’DEKİ OLAYLARDA ETKİLİ

 

Sıla Kuyumculuk Mağazası Müdür Yardımcısı Bilal Kilgi ise, altındaki yükselişte Suriye’deki olayların da etkisi olduğunu belirterek “Dolar ve altın ons fiyatlarındaki ani yükseliş de altın fiyatlarını etkiledi. Yaşanan bu olumsuz olaylardan kaynaklanmış olabileceği görüşündeyim. Düğün mevsimi de önümüzdeki aylarda açılacak. O zaman sektörümüzün etkilenip etkilenmeyeceği daha iyi görülecek. Şu anda ne desek boş. Bu zamanda ancak ihtiyacı olanlar pahalı da olsa almaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı. 

 

ALTIN FİYATLARI 

 

Çerkezköy’de Reşat altın 2 bin 167 TL, 22 ayar bilezik gramı 304 TL, Çeyrek altın 530 TL, Yarım altın bin 59 TL, Tam altın 2 bin 118 TL, 24 ayar gram altın 325 TL, 22 ayar gram altın 304 TL, 0.60 gram altın 196 TL’den işlem gördü. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU