Protokol kuralları anlatıldı

Tekirdağ Öğretmen Akademisi Projesi kapsamında Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde "Protokol Kuralları" Semineri düzenlendi. Seminer, Protokol ve Kurumsal Nezaket KurallarÄ

GÜNDEM 21.02.2020 15:21:00 0
Protokol kuralları anlatıldı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın konuşmasıyla devam etti.

 

“TEMSİL BİR KİŞİNİN TAVIR VE DAVRANIŞLARIDIR”

 

Ardından protokol kuralları ile ilgili seminer veren İhsan Ataöv, “Protokol, resmi olan her işte karşımıza çıkan, resmi hayattaki iletişim kuralları olarak ifade edilen işin adıdır. Protokol, devletin içinde olduğu her anda temsil gücü düşük olan astlar ile temsil gücü yüksek olan üstler arasındaki itibar ilişkileridir. Protokol temsildir. Temsil nedir? Bir kişinin birden fazla kişi adına bir yerde bulunmasıdır. Temsil bazen başkaları adına bir kürsüden sesini iletmedir. Temsil bir kişinin tavır ve davranışlarıdır” dedi.

 

“PROTOKOL BİR ADAPTIR”

 

Protokolün bir edep, bir terbiye, bir adap olduğunu kaydeden Ataöz, “Protokol evimizde gördüğümüz terbiyenin devlet temsilinde şekil bulmuş halidir” dedi. Seminerin ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ’a gelip protokol konusunda katılımcıları bilgilendirdiği için Uzman Ataöv’e teşekkür ederek plaket verdi. Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan,  İlçe Milli Eğitim Müdürleri, resmi-özel okullarda görev yapan okul ve kurum müdürleri katıldı.

 

Haber / Buse SERİN