'Hoş Geldin Boyacı' tiyatroseverlerden tam not aldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin organizasyonunda 'Hoş Geldin Boyacı' isimli tiyatro oyunu, tiyatroseverlerle buluştu. İki perde olarak sahnelenen oyun, seyircilerden tam not aldı.

GÜNDEM 21.02.2020 15:11:00 0

Önceki akşam saat 19.30'da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu Kültür Sanat Merkezi'nde sahnelenen oyunu; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi İlyas Kum, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve tiyatroseverler izledi. Usta oyuncular Erdal Özyağcılar, Berna Laçin ve Gözde Çetiner'in yer aldığı oyun izleyenlere keyifli bir gece yaşattı. Donald Churchill imzası taşıyan oyun, içinde barındırdığı sürprizlerle de merak uyandırdı.

 

 

KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİLER

 

İki perdelik komedi oyunu, varlıklı bir kadın olan Marcia’nın (Berna Laçin) seyahatte olan eşinin odasını boyatma telaşı ile başlıyor. Yıllardır oyuncu olma arzusu ile yaşayan Walter (Erdal Özyağcılar) boya yapmak amaçlı geldiği Marcia’nın evinde, ev sahibinin büyük bir sırrını öğreniyor. Kocasıyla Marcia’nın yasak aşk yaşadığını bilen Jane (Gözde Çetiner) aniden Marcia’nın evine gelerek Marcia’yı yasak aşkını kocasına söylemekle tehdit ediyor. Jane, Marcia’nın eşinin seyahatten döneceği zaman tekrar geleceğini söyleyerek, Marcia’nın evinden ayrılıyor. Walter, Marcia ve Jane’in tüm konuşmalarına şahit oluyor ve ev sahibinin Marcia’nın imdadına yetişecek bir plan yapıyor. Walter, yıllardır aktörlük hayalini ve birikimini kullanacağı bir yer bulduğu için işi iyice bir oyuna çeviriyor. Marcia’ya planını anlatıp, ikna etmeyi başararak para karşılığında Marcia’nın kocası rolünü yapıyor. Oyun, Jane’in Walter’ın koca rolüne inanması ile ilginçleşmeye başlıyor. Walter ve Marcia'nın rollerine iyice kendini kaptırmasıyla oyun komik bir hal alıyor. Walter, rol gereği Marcia'yı tokat atmaya kalkınca Jane'in 'Kadına Şiddete Hayır' demesi de seyircilerin takdirini kazanıyor.

 

 

SÜRPRİZ SONLA BİTİYOR

 

Marcia, kendi planladığı oyunu yine kendisi bitiriyor. Sürpriz sonla biten oyun, izleyenlerin beğenisini kazandı. 3 saat süren oyunun sonunda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, oyunculara çiçek takdim etti.

 

 

Haber / Buse SERİN