3 farklı dinden Fransız genci evinde ağırladı

Fransa'nın başkenti Paris'ten 5 ay önce yürüyerek Mekke, Kudüs ve İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan 3 Fransız genç, Tekirdağ'a ulaştı. Gençler, Yeniçiftlik Mahallesi'nde tanıştıkları Hüsey

GÜNDEM 18.02.2020 17:56:00 0
3 farklı dinden Fransız genci evinde ağırladı

Fransa vatandaşları Müslüman Samuel Courkin (24) Kabe'ye, Yahudi Tanguy de La Fahte (20) Kudüs'e, Hristiyan Gaetan Robert de (26) İstanbul'a gitmek üzere 5 ay önce ülkelerinden yürüyerek yola çıktı. Marmaraereğlisi'ne ulaşan Fransız gençleri, Yeniçiftlik Mahallesi'nde tanıştıkları Hüseyin Alp, evinde misafir etti.

 

"TÜRKİYE İNSANI GERÇEKTEN ÇOK OLAĞANÜSTÜ"

 

Gençlerden Samuel Courkin, “20 Eylül’de Fransa’dan ayrıldık. Birkaç ülkeyi yürüyerek geçtik. İsviçre, Slovenya, Hırvatistan, Bosna, Karadağ, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Yunanistan ve Türkiye. Mekke’ye gitmeden önce Lübnan ve Mısır’a yürümem gerekiyor. Tanguy da hızlı yürüyecek çünkü Kudüs’e varmak istiyor” dedi. Türkiye'de çok sıcak karşılandıklarını ifade eden Courkin açıklamasının devamında, “Allah evine doğru atılan her adım sevaptır. Allah yolunda, onun dinini doğru olarak yaymak için atılan bir adımın sevabına yetişemez. Aynı zamanda yaşamlarımız ve maneviyatımız üzerine düşünmemize, orada yaşayan insanlar ve ülkeleri tanıma fırsatı buluyoruz. Gezimiz parasız gerçekleşiyor. Küçük bir bütçem var. Türkiye insanı gerçekten çok olağanüstü, sıcakkanlı ve misafirperver." ifadelerini kullandı.

 

"DİNLERİN KARDEŞLİĞİ ÇOK GÜZEL"

 

Gençleri evinde misafir eden Hüseyin Alp, "Dinlerin kardeşliği çok güzel. Birisi Yahudi, birisi Müslüman ve diğeri Hıristiyan. Ben de onları misafir ettim. Birisi Mekke'ye, birisi Kudüs'e, diğeri de Ayasofya'ya gidiyor. Burada hangi kapıyı çalsalar onlara açılır. Çünkü bizim gönül kapımız geniş." şeklinde konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ