NKÜ Hastanesi, hayırseverler tarafından donatıldı

Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi'nde; Kemoterapi Birimi, Psikiyatri Servisi ve İnme Merkezi'nde açılışlar yapıldı. Kemoterapi Birimi Bekleme Salonu ve Psikiyatri Kliniği Bekleme Salonu yeniden tasarlanıp hayırseverler

GÜNDEM 13.02.2020 13:22:00 0
NKÜ Hastanesi, hayırseverler tarafından donatıldı

Açılış törenlerine; Tekirdağ Vali Yardımcısı Murat Eren, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker ve Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, NKÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilda Turgut, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin Yıldız, Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat Altıntaş, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Berna Erdal, akademisyenler, hayırseverler ve idari personel katıldı.

 

"TRAKYA'DA TEK OLDU"

 

Namık Kemal Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Açılışı gerçekleştirilen Kemoterapi Birimi Bekleme Salonu ve Psikiyatri Kliniği Bekleme Salonu ile bahçe düzenlemesi hasta ve hasta yakınlarının muayene ve tedavi sırası beklerken sıkılmamalarını, aydınlık, ferah ve konforlu bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamak üzere yeniden tasarlanıp hayırseverlerimiz tarafından döşeme işleri gerçekleştirilerek donatıldı. Nöroloji Yoğun Bakım dahilinde açılan İnme Merkezi ise Trakya’da tek oldu." denildi. 

 

"HAYATİ BİR ROL OYNAYACAK"

 

Açıklamanın devamında, "8 yatak kapasitesine sahip İnme Merkezi'nin Tekirdağ’da açılması, daha evvel İstanbul’a yönlendirilen acil felçli hastaların zamanla yarıştıkları kritik ilk 5 saati yolda kaybetmemeleri için çok önemli ve hayati bir rol oynayacak. Merkezin daha sonra bir eğitim merkezine de dönüşmesi planlanıyor. Üniversite Hastanesi'nin diğer yoğun bakım üniteleri ise toplamda 82 yatak kapasitesine sahip bulunuyor." ifadelerine yer verildi. Hayırseverler Prof. Dr. Aslı Korkut ve Prof. Dr. Kayhan Korkut, Hatice ve Tevfik Karayel ile Fatih Şedele’nin bağışları ile Kemoterapi Bekleme Salonu döşeme işleri yapılırken, Kübra ve Salih Balkan tarafından Psikiyatri Servisi iç kısım düzenlemeleri yapıldı. Hayırsever Tansel Özsoy ise Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi 207 No’lu odanın döşeme işlerini yaptı. 

 

AÇILIŞI YAPILAN BİRİMLER GEZİLDİ 

 

Açılış töreninde hayırseverlere bağışları dolayısıyla teşekkür plaketlerini Vali Yardımcısı Murat Eren, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker ve Başhekim Doç. Dr. Nejat Altıntaş takdim etti. Toplu açılışı temsilen Kemoterapi Birimi önünde yapılan kurdele kesim töreninin ardından açılışı yapılan birimler gezildi. Kemoterapi ve Psikiyatri Birimleri'nde yapılan döşeme işleri düzenlemeleri hakkında Başhekim Doç. Dr. Nejat Altıntaş bilgi verirken, İnme Merkezi’nin ziyareti sırasında da Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilda Turgut, Rektör Şahin ve diğer ziyaretçilere bilgilendirmede bulundu.

 

Haber / Buse SERİN