Sanatseverler, Türk Müziği Gecesi'nde bir araya geldi 

'19'dan Çok Önce 23'ten Sonsuza Senfonik Destan' isimli ilk etkinlik ile 13 Ocak Pazartesi günü kapılarını sanatseverlere açan Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi, önceki akşam da Türk Müziği Korosu Ye

GÜNDEM 13.02.2020 11:26:00 0
Sanatseverler, Türk Müziği Gecesi

 

Önceki akşam saat 19.00'da başlayan konsere; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı, Enver Bayram, belediye meclis üyeleri ve sanatseverler katıldı.

 

TOPLAM 18 ESER SESLENDİRİLDİ 

 

Şefliğini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanatçısı Fahrihan Ünsal'ın yaptığı koro, 18 Türk Müziği eserini yorumladı. 2 bölüm halinde gerçekleşen yeni yıl konserinde ilk bölümde 8, ikinci bölümde ise 10 eser seslendirildi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, oturmaya yer bulamayanlar ise basamaklara oturarak konseri izlediler. 

 

"BÜYÜK BİR GÜZELLİKLE İZLEDİK"

 

Konserin sonunda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Şef Fahrihan Ünsal hanımefendinin yönetimindeki değerli Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu'nu büyük bir keyifle, büyük bir hayranlıkla, büyük bir güzellikle izledik. Bir tebrik de yaptığımız yatırımın yerinde olduğunu her seferinde ispat eden sevgili Çerkezköylüler için. İyi ki varsınız." dedi.  Konuşmasında kendisini de eleştiren Albayrak, "Ne bekletmeye severim ne beklemeyi. Bu akşam 15 dakika sizi beklettim, özür dilerim. Sebebi de Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yolları iyi yapmamış, ondan dolayı geç kaldım özür dilerim." dedi. 

 

"BÖLGEDEKİ 4'LÜ KÜLTÜR SARAYI TAMAMLANMIŞ OLACAK"

 

Çerkezköylüleri de tebrik eden Albayrak, "Bana, büyükşehir belediye meclisine böyle çalışkan, böyle Çerkezköy sevdalısı bir başkan gönderdiğiniz için tekrar tebrik ediyorum. İnşallah daha nice kültür etkinliğinde tekrar beraber olacağız. Kısmetse 6 ay sonra da Saray Kültür Sarayı tamamlandığı zaman bölgedeki 4'lü kültür sarayı tamamlanmış olacak. Çerkezköy her şeyin en güzeline layık, Tekirdağ her şeyin en güzeline layık." dedi. 

 

"GURURU VE MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ"

 

Başkan Albayrak'tan sonra konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, "Ben de özlediğimiz Türk Müziği Koromuzun bu güzel dinletisi için, konseri için ayrı ayrı herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. 2014 yılında göreve gelmiştik, ilk konserimiz de Halk Eğitimi Merkezimizdeydik. Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nun Çerkezköy’e yeterli derecede hizmet ettiğini ve böyle bir salon ihtiyacı olduğunu konuşmaya başlamıştık. Sonra 2015 oldu, ‘Proje yapmaya başladık’ demiştim. Sonra 2016 yılı oldu, ‘Proje bitti’ dedik. 2017 yılı oldu ‘İhaleye çıktık’ dedik. 2018 yılı oldu ‘Bakın orada inşaat yükselmeye başladı’ demiştik. Ardından ‘2019 yılının Mayıs ayında konser yapacağız’ demiştik, sonra Kasım dedik. 2020 Şubat ayına nasip oldu burada konser yapmak. Biraz ötelenmiş olsa da, aksamalar yaşanmış olsa da bugün bu güzel konseri bu güzel salonda yapıyor olmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz." dedi. 

 

"TÜM ÇERKEZKÖY'Ü BU BİRLİKTELİĞE DAVET EDİYORUM"

 

"Çerkezköy’ün hala eksikleri var fakat tamamlayacağız." diyen Belediye Başkanı Vahap Akay, "Çok güzel kültür etkinliklerini bu Atatürk Kültür Merkezi adına yakışır şekliyle tüm Çerkezköylülerin sahip olacağı şekliyle misafir etmeye, bu salonu doldurmaya, kültür etkinlikleri ile buluşturmaya devam edeceğiz. Tüm Çerkezköy’ü bu güzelliğe, bu birlikteliğe, bu kültür coşkusuna katılmaya bir kere daha davet ediyorum. Ben bir kere daha tüm ekibimizi, sevgili F. Fahrihan Ünsal Hocamızı sevgilerimle, saygılarımla selamlıyorum. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.   Konser sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sanatçıları tebrik ederek çiçek ve hediye takdim ettiler. 

 

GECEDE SESLENDİRİLEN ESERLER 

 

İlk bölümde seslendirilen eserler; Sultaniyegah Peşrevi (Hacı Arif Bey), Sultaniyegah Şarkı 'Al Sazını Sen Sevdiceğim' (Bimen Şen), Sultaniyegah Şarkı 'Kaçıncı Fasl-ı Bahar Bu' (Cevdet Çağla), Sultanı Yegah (Ergüder Yoldaş), Sultaniyegah 'Biz Çamlıca'nın Üç Gülüyüz (Yesari Asım Ersoy), Sultaniyegah Şarkı 'Biz Heybeli'de Her Gece' (Yesari Asım Ersoy), Sultanı Yegah Sirto (Sadi Işılay). İkinci bölümde seslendirilen eserler; Hicaz Şarkı 'Acaba Şen Misin Kederin Var Mı? (Bimen Şen), Hicaz Şarkı 'Gönlümün Şarkısını Gözlerinde Okurum' (Muzaffer İlkar), Hicaz Şarkı 'Bir Bahar Akşamı Rastladım Size' (Selahattin Pınar), Hicaz Türkü 'Geceler Yarim Oldu' (Haydar Telhüner), Hicaz Şarkı 'Gönlümü Aldın Güzel' (Dr. Alaeddin Yavaşça), Hicaz Fantezi 'Doldur Kadehi Aşk İçin' (Azmi Tuğrul), Hicaz Şarkı 'Gün Be Gün Yaşanan O Hatırayı (Avni Anıl), Hicaz Şarkı 'Eğilmez Başın Gibi' (Kaptanzade Ali Rıza Bey), Hicaz Türkü 'Ela Gözlerine Kurban Olduğum' (Sadettin Kaynak). Son olarak da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk musikisine kazandırılan 'Pencere Açıldı Bilal Oğlan' adlı eser koro tarafından seslendirildi. 

 

KORODA YER ALAN İSİMLER 

 

Ahu Demirci, Bahtiyar Karakaş, A. Zeynep Ergin, Bahri Eryılmaz, Aynur Genç, Emre Kesler, Deniz Kasal, Engin Özden, Dilek Kaya, Fadıl Akay, Emel Başarır, Fevzi Canbak, Fatma Aybars, Fikret Puza, Güngör Baştürk, Mahmut Demirtaş, Hatice Dağlı, Muzaffer Kartal, Hidayet Obdan, Nevzat Ş. Duran, İnci Yılmaz, Oğuz Gökdemir, Melek Gürses, Oktay Aybars, Müzehher Girgin, Ufuk Koroğlu, Naciye Ş. Biber, Uğur Hasan Tuz, Neşe Akay, Utku Tüfekçi, Revasiye Altıntaş, Vahdettin Tan, Rojda Eryılmaz,  Volkan Avcu, Serhan Muştu, Serpil Solmaz, Sevgi Terzi, Seyhan Gabralı, Şehnaz Tuğran, Şerife Çelik, Şükriye Mermi, Zekiye Kocak, Zeliha Firidin, Zümrüt Arıcan'ın seslerde yer aldığı Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu'nda sazlarda ise şu isimler yer aldı; Keman'da Ayhan Çakır, Kanun'da Turgut Özüfler, Kemençe'de Ömer Taşçıoğlu, Çello'da Serdar Açın, Mandolin'de Hüseyin Yeğen, Klarnet'te İsmail Çetin, Ud'da Musa Kaya, Darbuka'da Muzaffer Bayraktar, Ney'de Nazım Kuru. 

 

Haber / Buse SERİN