Çerkezköy'den depremzedelere yardım seferberliği

Geçtiğimiz ay Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve Elazığ ile Malatya'da yıkıma neden olan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Çerkezköy'den toplanan gıda malzemelerinin yer

GÜNDEM 12.02.2020 16:41:00 0
Çerkezköy

 

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından depremzedeler için Çerkezköy’den 2 TIR dolusu yardım gönderilmişti. Tekirdağ’da AFAD koordinesinde başlatılan ‘Gıda Kolisi Yardım Kampanyası’ kapsamında Çerkezköy’den kısa sürede toplanan gıda malzemeleri de dün TIR ile AFAD’a teslim edilmek üzere yola çıktı. Tekirdağ ve ilçelerinden toplanan yardım malzemeleriyle yüklü TIR’lar Tekirdağ AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere ulaştırılmak üzere Perşembe günü yola çıkacak. 

 

“902 KOLİ MALZEME TOPLADIK”

 

Dün saat 10.30’da Çerkezköy Hükümet Konağı önünde düzenlenen programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Bugün yine geçtiğimiz haftalarda meydana gelen deprem dolayısıyla Elâzığ’daki ve Malatya’daki zarar gören vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla topladığımız malzemeler yola çıkacak. Bize bu talimat 8 Şubat Cumartesi günü geldi. 2 gün içinde 902 koli hazır malzeme topladık. Birazdan AFAD Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz” dedi. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkezköy ve diğer ilçelerden toplanan yardım malzemelerinin yüklü olduğu TIR’ların Perşembe günü yardım malzemelerini depremzedelere ulaştırmak üzere yola çıkacağını söyleyen Abban, “Çerkezköy Belediye Başkanımıza, Organize Sanayi Bölgemize, siyasi parti başkanlarımıza, okullarımıza, öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Çok kısa bir süre içinde organize olunarak yardımların toplandığını söyleyen Kaymakam Abban, “Gece gündüz demeden çalışan İlçe Tarım Müdürlüğü personeli, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline ve ayrıca Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat ve üyelerine teşekkür ediyorum.  Cenab-ı Allah bize bir daha böyle felaketler yaşatmasın” dedi. 

 

DUALARLA YOLA ÇIKTI

 

Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş tarafından okunan duaların ardından yardım malzemelerinin yer aldığı TIR yola çıktı. Programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ak Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Yılmaz Arat, okul müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU