Yozgatlılar Arabaşı Şöleni'nde bir araya geldi

Çerkezköy'de yaşayan Yozgatlılar, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Arabaşı etkinliğinde buluştu. Gecede konuşan Dernek Başkanı Emin Sungur, Yozgat'ın Anadolu'nun tam merkezi, siyasi

GÜNDEM 10.02.2020 16:13:00 0
Yozgatlılar Arabaşı Şöleni

 

Önceki gün saat 19:00’da Veliköy Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gecede konuşan dernek başkanı Emin Sungur, sözlerine Ozan Arif’in “Selamün Aleyküm Size” isimli şiiri ile başladı. Yozgat’ın Anadolu’nun tam merkezi, siyasi emeller dışında kimsenin uğrak yeri olmamış, elindeki imkanlar alınarak tarih boyunca kendisine bağlı olan illerin ilçesi pozisyonuna düşürülen, buna rağmen devletine asi durmayan, devletin ve milletin başı dara düştüğü zaman ‘vatan sağolsun’ nidalarının ilk yükseldiği yer, nüfus kayıtlarına göre Türkiye’nin en çok şehit vermiş ili, yiğitlerin harman olduğu diyar olduğunu söyleyen Sungur, “Bizler Yozgatlılar Derneği olarak Mardinli’nin ağabeyi olduk, Vanlı’nın kardeşi, Elazığ’ın gakkoşu olduk, Erzurum’un dadaşı. Tokat’ın sırması olduk, Anadolu’nun gözbebeği olduk, nerede bir yetim üşüse bizim bağrımız üşüdü. Nerede bir garip üşüse, Çerkezköy Yozgatlılar Derneği’nin başı üşüdü. Her zaman ve her yerde ilk adımı atan yönetimime ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi. 

 

HEMŞEHRİ DERNEKLERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

 

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram da, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın selamlarını iletti. Vahap Akay’ın hemşehri derneklerine, sivil toplum kuruluşlarına çok önem verdiğini vurgulayan Bayram “Yoğun işlerinden dolayı burada olamadı. Emin Sungur kardeşime, yönetimine böylesine güzel bir gece düzenlediği için teşekkür ediyorum. Derneğinize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Çerkezköy’de hemşehri dernekleri, sivil toplum kuruluşları bizim için çok önemli. Özellikle başkanımız bu konularda çok duyarlı ve hep yakın olmayan, her türlü sorunlarını çözmeye çalıştı. Sizler de buraya geldiniz. Taşın altına alini koyan yönetici arkadaşlarınıza sahip çıktınız. Sizleri kutluyorum” dedi. 

 

FAHRİ YOZGATLILIK BERATI VERİLDİ

 

Gecede Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar ile Fatma Kaya’ya Fahri Yozgatlılık beratı verildi. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen etkinlikte katılımcılara Yozgat’ın yöresel yemeği olan Arabaşı Çorbası ikram edildi. 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Geceye Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, İYİ Parti İlçe Başkan Vekili Nurettin Atmaca, MHP’li Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Feyzullah Yorulmaz ve Emrah Sevinç, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU