Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş başkanlığında yapılan Çerkezköy Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı'nın 2'nci oturumunda komisyon raporları görüşülerek karara bağland

GÜNDEM 6.02.2020 15:25:00 0
Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısının ikinci oturumu dün saat 15:00’da Çerkezköy Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş başkanlığında yapıldı.

 

 

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NE DEVREDİLDİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile meclis üyelerinden Koray Önsel, Mehmet Han Atbaşı ve İrfan Ak’ın katılmadığı toplantıda komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. İlk olarak Gazi Osman Paşa Mahallesi 921 ada 7 parselin (eski 921 ada 2 parselin) tapu devrinin iptal edilmesi hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu görüşüldü. Komisyon raporunda, 2013 yılında meclis kararıyla Gazi Osman Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 921 ada 2 numaralı parselin Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi adına çok amaçlı hizmet binası yapılmak üzere, hizmet binası inşaatına tapu devrinden itibaren 2 yıl içerisinde ruhsat alınarak başlanması, yine tapu devrinden itibaren 5 yılda inşaatın tamamlanması, tamamlanmadığı takdirde bahsi geçen alanı belediye envanter kayıtlarına geçirilmesi şartıyla tapu devrinin bedelsiz devredilmesine karar verdiği belirtilerek, 2016 yılı Mart ayında meclis kararı ile ‘tapu devrinden itibaren 2 yıl içerisinde ruhsat alınarak başlanması’ ibaresindeki 2 yıl şartının 1 yıl uzatılmasına karar verildiği ifade edildi. Komisyon raporunda Gazi Osman Paşa Mahallesi 921 ada 7 parsel (eski 921 ada 2 parsel) için alınmış bir yapı ruhsatı olmadığı ve yerinde incelemede herhangi bir inşai faaliyette bulunulmadığının tespit edildiğini belirtilirken, parselin tahsisinin ve tapu devrinin iptal edilerek mülkiyetinin Çerkezköy Belediyesi’ne devredilmesi yönündeki komisyon kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

BİR SONRAKİ MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından pergolalara (gölgelik) hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun görüşülmesine geçildi. Komisyon pergolalar projesi kapsamında gerekli verilerin ve araştırmaların yapılmasının ardından konunun bir sonraki mecliste görüşülmesine karar verirken, komisyon raporu meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Meclis toplantısının son gündem maddesinde ise plan notu değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon, konunun daha detaylı bir şekilde incelenebilmesi amacıyla görüşmelere devam edilmesi, sonraki mecliste gündeme getirilmesi yönünde karar aldı. Komisyonun tavsiye niteliğindeki kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

MECLİS 2 MART’TA TOPLANACAK

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş, tüm meclis üyelerinin ay sonuna kadar mal beyanlarını ilgili birime iletmelerini istedi. Bir sonraki meclis toplantısının 2 Mart Pazartesi günü saat 15:00’da yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU