Afet Eğitimi alan öğrenciler Vali Yıldırım'ı ziyaret etti

Türk Japon Vakfı, Hyogo Türkiye Dostluk Fonu 2. Projesi kapsamında Afet Eğitimi alan Tekirdağlı öğrenciler Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. Öğrencilere ziyaretlerinde Tekird

GÜNDEM 6.02.2020 14:56:00 0
Afet Eğitimi alan öğrenciler Vali Yıldırım

“Hyogo-Türkiye Dostluk Fonu-2” Projesi Türk Japon Vakfı tarafından geliştirilen ve buna ilişkin anlaşma da Hyogo Valisi ve Türk Japon Vakfı arasında imzalanan bir proje. Anlaşma çerçevesinde; eğitsel, sosyal ve kültürel alanlara odaklanarak Türkiye’de deprem başta olmak üzere afetlere hazırlık konusunda çeşitli programların gerçekleştirilmesi konusunda hemfikir kalındı.

 

"BİRER REHBERSİNİZ"

 

Proje kapsamında MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa AFAD İl Müdürlüğü işbirliğinde deprem afet riski taşıyan 10 ilden davet edilen öğrenci ve refakatçi öğretmenlere Afet Eğitimi verildi. Bu kapsamda  Tekirdağ’dan giderek Afet Eğitimi alan öğrenci ve öğretmenler beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ile birlikte Vali Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Vali Yıldırım; “Hepinizi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Her biriniz aldığınız eğitimlerden dolayı evlerinizde, okullarınızda birer rehbersiniz. Ne yapılacağını biliyorsunuz. Hemen şöyle yapmalıyız diyerek arkadaşlarınızı yönlendirmelisiniz, aldığınız bilgileri diğer arkadaşlarınıza aktarmalısınız. Sizden beklenen biraz da çevrenizdekileri eğitmenizdir.” şeklinde konuştu. 

 

Haber / Buse SERİN