Göçmen kaçakçılarına ağır yaptırımlar geldi

Göçmen kaçakçılığı yapanlara, aralık ayı sonunda yürürlüğe giren kanun kapsamında çok ağır yaptırımlar geldiğini belirten Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt hapis cezaların

GÜNDEM 31.01.2020 15:58:00 0
Göçmen kaçakçılarına ağır yaptırımlar geldi

Huzur toplantıları kapsamında İstasyon Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, vatandaşların yaşadığı sorunları dinleyip, asayiş konularında uyarılarda bulundu.

 

EN AZ 20 BİN TL PARA CEZASI VERİLECEK

 

Edirne’de de sıkça görülen göçmen kaçakçılığı konusuna değinen Kurt “Göçmen kaçakçılarına kötü haberim var. Bu suça yönelik ağır yaptırımlar geldi. Aralık ayı sonunda yapılan kanun değişikliğiyle göçmen kaçakçılığı yapanlara yönelik hapis ve para cezaları arttı. Göçmen kaçakçılığı yapanlar halen oluyor maalesef. Göçmen kaçakçılığı olayında tutuklama az yapılıyor. Genelde organize bir kaçakçılık yapanlar varsa, nitelikli terörist falan kaçırıyorsa, genelde onlar tutuklanıyordu.  Ama aralık sonunda bir kanun değişikliği yapıldı ve yürürlüğe girdi. Bu yapılan değişiklik ile artık göçmen kaçakçılarına kötü haberim var. Bunların da cezaları çok ağırlaştırıldı. Önceden normal, sıradan göçmen kaçakçılığı yapanlara ceza biraz farklıydı, şimdi bunların cezaları arttırıldı. Hem ceza süreleri arttırıldı, hem de bunlara en basit göçmen kaçakçılık yapana en az alt sınırı 20 bin lira para cezası verilecek” dedi.

 

“HAPİS CEZALARI 9 YILA KADAR ÇIKABİLİYOR”

 

Hapis cezalarının da 3 yıldan 9 yıla kadar çıkabildiğini söyleyen Kurt “Organize ise ve mükerrer ise katlanarak gidiyor. Bunlar zannetmesinler ki, ben göçmen kaçakçılığı yaptım, yanıma kar kalacak. İlk başta çok farkına belki varmayacaklar ama 3-5 ay sonra yargılama bitip de cezaları yemeye başladıklarında dünyaları kararacak. O nedenle dürüst ve namuslu insanlarımızın alın teriyle, helal kazanç peşinde koşmalarını dilerim” dedi.

 

TELEFON DOLANDIRICILIĞI KONUSUNDA DA UYARDI

 

Vatandaşları telefonla yapılan dolandırıcılıklara karşı da uyaran Kurt, özellikle halen kendisini hakim, savcı veya polis gibi tanıtıp, fetö ile mücadele yaptıklarını iddia edenler olduğunu ifade ederek “Bu hafta yine oldu maalesef; 'fetö mücadelesi yapıyoruz, senin adın fetö'cüler arasında geçiyor, takip edeceğiz' diye para isteniyor. Kendilerini hakim, savcı, polis olarak tanıtıp, 'fetö'cüleri yakalayacağız, bana para gönder' diye dolandırıcılar var maalesef. Bunlar ne yazık ki devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı’ndan bununla ilgili mesajlar da yayınlanıyor. Biz de dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. Bunlara lütfen itibar etmeyin. Geçen hafta yine bu şekilde iki tane dolandırıcılık olayı oldu. Onların izlerini sürüyoruz, yakalayacağız. Ondan hiç şüpheniz olmasın ama paranız gittikten sonra, canınız yandıktan sonra çok bir işe yaramıyor” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ