Başkan Albayrak'ın Kapaklı mesaisi

Dünkü mesaisine Kapaklı'da başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilçede çeşitli ziyaretlerde bulundu. Partisinin Kapaklı İlçe Teşkilatını ziyaret ederek İlçe Ba?

GÜNDEM 29.01.2020 17:44:00 0
Başkan Albayrak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak dünkü mesaisine Kapaklı’dan başladı. Sabah saat 06:00’da Kapaklı’ya gelen Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, daire başkanları ve birim müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediyesi ile TESKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları değerlendirildi.

 

KÜLTÜR MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Toplantının ardından Başkan Albayrak, beraberindekilerle birlikte Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Kadir Albayrak, Kültür Merkezi’ndeki incelemelerinin ardından 12 Ocak’ta yapılan ilçe kongresinde göreve gelen CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ve yeni yönetime hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Kadir Albayrak’ın mesaiye erken saatlerde başladığını ifade ederek “Bu temponuz inşallah bize de geçer” dedi. Bundan sonra hep beraber Kapaklı’da güzel şeyler başaracaklarını söyleyen Yılmaz, “Kapaklı’da CHP’nin kapısı sizlere sonuna kadar açık. Beraber hareket edelim, güzel işler yapalım. Sizleri destekliyoruz” dedi.

 

 

“SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da su kesintileriyle ilgili konuşarak “Su kesintileri ile ilgili yakın zamanda kalıcı bir çözüm bulacağız. Bugün üç ilçeyi ziyaret edeceğiz, ilk olarak Kapaklı’ya geldik. Üç mahalledeki su olayıyla ilgili müdahale etmek için bölgeleri dolaştık” dedi. Atatürk Mahallesi’ne 2.500 tonluk bir su deposu yapacaklarını ve terfi merkeziyle birlikte 6 kilometrelik bir su hattı yapacaklarını söyleyen Albayrak, Bahçelievlerde’de de 1.500 tonluk bir depo daha yapacaklarını ve mahallelerin su sorununu çözeceklerini belirtti.

 

“KAPAKLI’NIN 20 YILLIK İHTİYACINI KARŞILAYACAK”

 

Kapaklı Kültür Merkezi’nin 19 Şubat’ta açacaklarını söyleyen Albayrak, “Kültür Merkezimizi 19 Şubat’ta Senfonik Destan ile açacağız. Kapaklı Belediye Eski Başkanımız İrfan Mandalı’ya da buradaki emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah Kapaklı bunu güzel bir şekilde kullanacak” dedi. Bu kültür merkezinin Kapaklı’nın 20 yıllık ihtiyacını karşılayacağını söyleyen Albayrak, Kapaklı’nın ciddi boyutta hükümet yatırımlarına ihtiyacının olduğunu belirtti.

 

 

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

 

Kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İnşallah önümüzdeki seçimlerde Kapaklı, Süleymanpaşa, Marmaraereğlisi ve Hayrabolu’da geçen dönem kaybettiğimiz belediye başkanlıklarını geri alacağız. 17 yıllık bir iktidar var, bu süreçte bu ilçenin birçok sorununun çözülmesi lazım. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde Kapaklı’ya 160 trilyonluk harcama yapmışız. Bana bir şey yapmadın diyenler, hükümetin yatırımlarını söylesinler” dedi.

 

“BAŞKA YERE KAYDIRILABİLİR”

 

Kapaklı Belediye Eski Başkanı İrfan Mandalı da Bahçelievler Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi arasına yapması planlanan Millet Bahçesi ile ilgili konuştu. Kapaklı’nın alanlarının geniş olduğunu söyleyen Mandalı “Bu projeyi oradan alabilirler. Bahçeağıl yolu üzerine alabilirler. Alanı aldığınız zaman çocuklarımız sahadan mahrum kalacak. İtfaiye oradan kalkacak. Millet Bahçesinin orada yapılması olmaz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU