Balık azalınca, fiyatlar yükseldi

Geçtiğimiz hafta 7 TL'ye kadar düşen hamsi, balığın azalması nedeniyle 20 TL'ye çıktı. Çerkezköylü balıkçılar, balık fiyatlarının bu yıl yüksek oluşunun yıl itibariyle yaşanan olu

GÜNDEM 23.01.2020 16:19:00 0
Balık azalınca, fiyatlar yükseldi

Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık sahibi Cenk Diş, “Özellikle bu sezon önceki yıllara göre bol balığın tezgahlarda yer alacağını ve fiyatlarında beklenenin altında olacağını düşünüyorduk. Ancak bu sezon mevsimsel, çok değişken hava koşulları ve zaman zaman da çok soğuk ve sert esen rüzgarların meydana gelmesi nedeniyle yeterli balık tutulamadı. Fiyatlarda da fazla bir değişim yaşanmadı. Sezon açıldığından bu güne kadar sadece geçtiğimiz hafta hamsi 7 TL'ye kadar bir düşüş yaşadı. Şimdi ise kilosu 20TL’ye yükseldi. Balık fiyatlarında meydana gelen yükselmelerin en büyük etkeni tezgahlara az balık gelmesinden kaynaklanıyor. Bol balık çıksa tüm balık çeşitlerinde fiyatlar çok daha aşağıya inecek ama bu sezon fiyatlarda pek değişiklik olmayacak gibi gözüküyor." dedi. 

 

"BİZİMDE YAPACAK BİR ŞEYİMİZ YOK"

 

Diş, "Balık fiyatlarında yaşanan yükselişin bir diğer nedeni de kötü havalarda hiçbir balıkçının avlanmaya çıkamaması. Balık avına çıkan olsa bile tekne sayısı yok denecek kadar az oluyor. Bazen ise hiç kimse çıkamıyor. Çıkan balıkçıların da aşırı rüzgar nedeniyle ağlarına fazla balık takılmıyor." dedi. "Hava koşulları balık tutmaya elverişli olduğunda tezgahlarımızda bol balık yerini alıyor." diyen Diş, "Birkaç gün öncesi kilogramı 7 TL olan hamsi bollaştı. İki gün sonra balık sanki yok oldu ve azaldı. Şu an hamsinin kilogram fiyatı 20 TL oldu. Yine diğer balık cinsleri de aynı şekilde az tutulması nedeniyle fiyatları arttı. Bizimde yapacak bir şeyimiz yok. Çünkü bizlerde yüksek fiyatla alıyoruz. Bir de lodos çıkarsa balık fiyatları daha da yükseliyor.” diye konuştu.

 

Haber / Buse SERİN