CHP yönetiminden Türk Metal'e ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, nezaket ziyaretleri kapsamında Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak'ı ziyaret etti. Toplu i?

GÜNDEM 23.01.2020 15:30:00 0
CHP yönetiminden Türk Metal

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve yönetim kurulu üyeleri dün saat 12:30’da Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ı ziyaret etti. 

 

“BUNLAR MASADA OLMAZSA BİR ARAYA GELECEĞİZ”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Koçak, Ayfer Dönmez ve yeni yönetimi tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. MESS ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili de bilgi veren Koçak “Biz ilk 6 ay için yüzde 26.28 zam istedik. Onlar son görüşmede ilk 6 ay için yüzde 10 teklif ettiler. Biz 2 yıllık sözleşme istiyoruz, işveren sendikası 3 yıllık sözleşme yapalım diyor. İkramiyeleri yıl sonunda verelim diyorlar. Esnek çalışmayı da gündeme getiriyorlar. Biz de ‘bunları masadan kaldırın, oturalım’ diyoruz. Bunlar masada olmazsa bir araya geleceğiz” dedi. 

 

“BU SÖZLEŞME ÖRNEK TEŞKİL EDECEK”

 

Bu sözleşmenin 130 bin metal işçisini ilgilendirdiğini söyleyen Koçak, “Bundan sonra diğer sendikaların yapacağı sözleşmelerin de önünü açacak. Bu sözleşme örnek teşkil edecek” dedi. Türk Metal Sendikası grev kararı alınca işveren sendikasının da lokavt kararı aldığını söyleyen Koçak “İş giriş ve çıkışlarında yarım saat iş durdurmalarımız oldu. Önümüzdeki günlerde bunları artarak devam edecek. Grevimizi erteleseler bile işyerlerinde eylemlerimizi devam ettireceğiz” dedi. 

 

“EKONOMİK DURUMLARININ İYİ OLMASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

 

Çerkezköy’de 15 bin üyeye ulaştıklarını kaydeden Koçak  “Kapaklı Şubemizin açılması ile birlikte 6 bin üyemizi Kapaklı Şubesi’ne gönderdik. Üyelerimizin ekonomik durumu ne kadar iyi olursa esnafımızı da işleri o kadar iyi olacak. Üyelerimizin ekonomik durumunun daha iyi olması için mücadele ediyoruz” diye konuştu. 

 

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez de “Bu süreçte her zaman yanınızdayız, her zaman destek vermeye hazırız” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU