'Profesyonel' tiyatroseverlerle buluştu

2019 yılında pek çok tiyatro oyununu sanatseverlerle buluşturan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, 2020 yılında da kültürel ve sanatsal etkinliklerini sürdürüyor. Dünyaca ünlü Sırp yazar D

GÜNDEM 22.01.2020 10:18:00 0

Yugoslavya’da zaman perdesini aralayarak toplumsal dönüşümü anlatan “Profesyonel” oyunu İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun usta oyuncuları tarafından sahnelendi. Tiyatroyu Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay ile ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra yüzlerce tiyatrosever izledi.

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği, Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli, Cenap Oğuz’un rol aldığı tiyatro oyununda Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşam öyküsü içinde, kara komedi türünde ve ironik bir üslupla anlattı. 40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu hikayesini konu alan oyun, politik sistem eleştirisini toplumun uç karakterleri üzerinden yazılan ustaca bir metinle seyirciye sundu. Yıllardır İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda kapalı gişe oynayan “Profesyonel”, ÇOSB Konferans Salonu’nda da beğeniyle izlenirken, oyunun sonunda oyuncular ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda protokol üyeleri tarafından oyunculara çiçek takdim edildi.

 

 

Haber / Menşure KARDEŞ