Çerkezköy'de öğrenciler karnelerini aldı 

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çerkezköy'de de 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk yarısı dün sona erdi. Karnelerini alan 38 bin 581 öğrenci yarıyıl tatiline girdi. 

GÜNDEM 17.01.2020 15:22:00 0
Çerkezköy

2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla dün okullarda karne törenleri düzenlendi. Öğretmenler karneleri dağıtırken veliler de çocuklarını yalnız bırakmayarak onların heyecanına ortak oldular. Öğretmenler karneleri dağıtırken çocuklara tatili iyi değerlendirmeleri için tavsiyelerde de bulundular. Öğrencilerin bol bol kitap okumalarını isteyen öğretmenler, bunu bir ödev olarak görmemelerini de söyledi. 

 

BOL BOL KİTAP OKUMALARINI İSTEDİLER

 

Bazı sınıflarda ise öğretmenler öğrencilere karneleri ile birlikte hazırladıkları balık, kurabiye ve çim adam gibi hediyeler de verdiler. Öğrencilerden tatili verimli geçirmelerini isteyen öğretmenler velilere de uyarılarda bulundu. Özellikle birinci sınıf öğretmenleri çocukların okumayı daha yeni yeni öğrendiklerini, pekiştirmek için tatil boyunca bol bol kitap okumaları gerektiğini vurguladı.

 

KARNE HEYECANINA ORTAK OLDULAR  

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Şube Müdürleri de öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Kaymakam Abban ve beraberindekiler Yunus Emre İlkokulu ve Nurullah Narin Ortaokulu’nda öğrencilere karnelerini dağıtırken, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ürettiği çorap satışlarına da destek oldular.

 

3 şubat’ta başlayacak

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan takvime göre 17 Ocak’ta başlayan yarıyıl tatili 3 Şubat Pazartesi günü kaldığı yerden ikinci döneme başlayacak. 3 Nisan Cuma günü ikinci dönem ara tatili verilecek. 9 günlük tatilin ardından 13 Nisan Pazartesi günü ikinci dönemin ikinci yarısı başlayacak. 19 Haziran Cuma günü ise 2019- 2020 eğitim öğretim yılı sona erecek.

 

Haber / Buse SERİN