Eke, İlçe Başkan Adaylığını açıkladı

Best Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Eke, hakkında çıkan Gelecek Partisi Kapaklı İlçe Başkanı olacağı şeklindeki iddiayı yalanlarken, AK Parti'den İlçe Başkanlığına adaylığın

GÜNDEM 30.12.2019 19:27:00 0
Eke, İlçe Başkan Adaylığını açıkladı

Dün saat 18:30’da Kapaklı’daki ofisinde açıklama yapan Tahir Eke, “Benim de yıllardır içinde siyaset yaptığım AK Parti, 7. Olağan Kongre sürecinde. Süreç başladı. Büyükşehir olmayan illerde, beldelerde belde başkanları ve ilçe başkanları seçimi yapıyor. Büyükşehir olan yerlerde de ilçe başkanlığı noktasında teşkilatlarımız belli bir oranda yenilenmeye gidiyor. Bu sürecin tam da ortasındayız. Tekirdağ’da da yeni dönemde Kapaklı’nın da aralarında bulunduğu 3 ilçede ilçe başkanlığı boşaldı. Bu 3 ilçemize yeni dönemde yeni ilçe başkanları tayin edilecek. Ben de yeni dönemde AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığına adayım. Biz bunu aslında süreci izleyerek ve daha sonra ilan etmeyi planlıyorduk. Ancak bugün Kapaklı’daki yerel gazetelerden birinde çıkan bir haber üzerine bu açıklamayı yapmak elzem hale geldi” dedi. 

 

“ISMARLAMA BİR HABER YAPTIRMIŞLAR”

 

Yapılan haberde Gelecek Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı için isminin konuşulduğunun iddia edildiğini belirten Eke “Böyle bir manipülatif, gerçeklere dayanmayan, gerçekle hiç ilgisi olmayan, ısmarlama, yönlendirme bir haber yapılmıştır. Telefonla arayıp bana sorsa ben öyle bir durum olmadığını söyleyeceğim. Bu haber kendisine ısmarlama geldi. Biz 2 aydır Kapaklı AK Parti’de siyaset yaptığımız arkadaşlarımızla yeni dönemde kongre sürecinde Kapaklı İlçe Başkanlığına adaylığımızı koymamız için yaptığımız istişareden böyle bir sonuç çıktı. Benim aday olmamı istediler. Bununla ilgili yavaş yavaş hazırlıklarımızı yapıyorduk. Görüşmelerimizi yapıyorduk. Kapaklı’daki bütün esnaf derneklerinin yönetimleri ile görüştüm. Hepsinin desteğini aldım. İl Başkanımız Sayın Mestan Özcan ile görüşüp aday olduğumu kendisine ilettim. Kapaklı Koordinatörümüz Bayram Başelma ile konuştum. Kapaklı’da da 9 ay önce yapılan yerel seçimlerde biz Kapaklı siyasetinin oldukça içindeydik. Çalışmalarımızı başarıyla noktaladık.  15 yıl aradan sonra AK Parti olarak Kapaklı Belediyesi’ni teslim aldık. Bu süreçteki çalışmalarımıza halk şahit. Halk arasında Tahir Eke’nin ismi AK Parti İlçe Başkanı olacak diye konuşulmaya başlandı. Vatandaşlar buna garanti gözüyle bakıyor. Böyle bir süreç de başladı. Başka adaylar da var illa ki. Bizim siyaseten partimizde gelecek sahibi olmamızı istemeyen kişiler var. Bizim özellikle halkımız nezdinde bu şekilde ön plana çıkmamız bazılarını rahatsız etmiş olacak ki bu rahatsız olan kişiler gitmişler ısmarlama bir haber yaptırmışlar. Ben bu haberi şiddetle kınıyorum” dedi. 

 

“AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR”

 

Yıllardır AK Parti’de siyaset yaptığını, önceki dönemlerde milletvekili aday adayı, ilçe başkan adayı olduğunu, teşkilat başkanlığı, il başkan yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu anımsatan Eke “AK Parti’de siyasetin her alanında hep içindeyim. Partimle bir problemim yok. Partimin görüşleriyle bir problemim yok. Bu şekilde bir haber yaparak bizim önümüzü kesmeye çalışmak bel altı vuruştur. Bu haberi yaptıranlara ben bu haberi geri iade ediyorum. Başarılı olamayacaklar, amaçlarına ulaşamayacaklar. Biz siyaset bilen kişileriz. Siyaseti büyüklerimize danışarak ve yeri geldiğinde müsaade alarak yavaş yavaş yolumuza devam ederiz. Bu nedenle bugüne kadar bu açıklamayı yapmadık. Büyüklerimizden ‘Tamam artık sırası geldi, adaylığınızı açıklayabilirsiniz’ denildikten sonra bunu açıklamak istiyorduk ama böyle bir haber çıkınca bu açıklamayı yapmak elzem hale geldi” dedi.

 

“18 YILDIR TÜRKİYE, AK PARTİ’NİN TEMİNATI ALTINDADIR”

 

18 yıldır Türkiye’nin AK Parti’nin teminatı altında olduğunu söyleyen Eke, “Bundan sonra da belki 50, belki 70, belki 100 yıl AK Parti’nin teminatı altında kalacaktır. Bugüne kadar nasıl bu ülkeye hizmet ettiysek bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz. AK Parti’den başka yerde gelecek aramak gaflet ve dalalettir. Şu anki kurulmuş olan partiler AK Parti’nin gücünü bölmeye yönelik, onu iktidardan götürmeye yönelik partilerdir. Bunlar Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında olan partilerdir. Onsuz bir AK Parti özleminde olan partilerdir. Ama kusura bakmasında bu heveslerine ulaşamayacaklar. Tahir Eke’nin de nasıl geçmişi yıllardır AK Parti’de siyaset içerisindeyse geleceği de AK Parti ile olacaktır” dedi. 

 

“TAHİR EKE’NİN BAŞKA BİR YERDE İŞİ YOKTUR”

 

İlçe Başkanlığı görevi kendisine tevdi edilirse elinden gelen gayreti göstereceğini söyleyen Eke “Kapaklı’mıza, partimize yakışır bir şekilde burada hizmet ederim. İlçemiz yeni bir ilçe. Hem belediye yatırımlarına hem hükümet yatırımlarına ihtiyacı var. Belediye yatırımları noktasında Mustafa Çetin başkanımız zaten elinden gelen gayreti gösteriyor. Hükümet yatırımları noktasında da iktidar partisi ilçe başkanı olarak ben elimden geleni yaparım. Bu görev bana tevdi edilmezde ben yine partimin şerefli bir üyesi olarak partimize hizmet etmek, partimizi anlatmaya, tanıtmaya, partimizin yolunda gitmeye devam ederim. Tahir Eke’nin başka bir yerde işi yoktur, başka bir yerde siyaset yapma arzusu da yoktur. Bugüne kadar yapılmış birçok hizmetin yanında hala yatırım yapan, hizmet etmeye devam eden bir iktidar partisine mensup iken başka yerde heyecan aramaya gerek yok. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bizim siyasetimizin yeri bellidir. Siyasetimizin de arkasındayız. Bu sefer bu görevin şahsıma tevdi edileceğine yürekten inanıyorum. Bu görev tevdi edildiğinde de ilçemiz adına nasıl çalışacağımı herkes görecek” diye konuştu. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU