"Bu proje yapılırsa Trakya'da yaşam alanı kalmayacak"

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, il yönetimi ve partililer, bazı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Tekirdağ İl Müdürlüğü'

GÜNDEM 30.12.2019 19:26:00 0
"Bu proje yapılırsa Trakya

Trakya Kent Konseyleri Birliği ve Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Yücel Ayaz, “Günlerdir ülkemizde gündeme oturan Kanal İstanbul projesi hakkında ÇED sürecinin başladığı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü web sayfasında duyuruldu. Trakya Kent Konseyleri Birliği olarak ÇED dosyasını inceledik. Üzülerek söyleyebiliriz ki; raporda projenin Trakya’ya dair yararları veya zararları hakkında hiçbir aydınlatıcı bilgiye ve sağlık etki değerlendirmesine yer verilmemiştir. En basit ifadeyle Kanal İstanbul Projesi Trakya topraklarını bölüyor. Bu kanal yapıldığı takdirde, Trakya’nın hem ulaşımını, hem de askeri anlamda savunmasını etkileyecektir. Bunun yanı sıra yer altı sularını, tarım topraklarını etkileyeceği tartışmasızdır. Kısaca Trakya’nın bütün coğrafi ve etnik yapısı olumsuz etkilenecektir. Bu proje yapılırsa Trakya’da yaşama alanı, tarım toprağı, orman, yer altı suları kalmayacaktır." ifadelerini kullandı. 

 

"SONUNA KADAR KARŞI ÇIKMAK GEREKİYOR"

 

Kanal İstanbul’un Trakya’ya çok büyük zararları olacağını savunan Ayaz, “Trakya genelinde itiraz dilekçelerimizi, bulunulan ilçede kaymakamlıklara veya il valiliklerine vermeliyiz. Ayrıca, ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki İzin Denetim ve Yönetim Genel Müdürlüğüne’,  TC Kimlik numarası belirtilip açık adres belirtecek şeklinde hazırlanmış dilekçelerin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Geleceğimize, çocuklarımıza ve torunlarımıza karşı yaşama alanlarımızı savunmak bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Kanal İstanbul Projesi Trakya’ya ciddi anlamda saldırıdır. Buna dur demek gerekiyor. Sonuna kadar karşı çıkmak gerekiyor. Trakya olarak yer altı sularına, yaşam alanlarına, tarım topraklarına sahip çıkmak zorundayız. Bu gelecek nesillere karşı bizlerin bir sorumluluğudur. Trakya Kent Konseyleri Birliği olarak çağrımızı yineliyoruz." şeklinde konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ