"Çocuklar için çalışmak istiyoruz"

Edirne Belediyesi tarafından Mithatpaşa İlkokulu ve Hacı İlbey Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen, sağlıklı beslenme ve akran zorbalığı konularında eğitim verildi. Edirne Çocuk Hakları Derneği

GÜNDEM 26.12.2019 15:06:00 0
"Çocuklar için çalışmak istiyoruz"

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nebahat Çavuş, Hemşire İnci Özer, Diyetisyen İdil Taşkın ve Aile Danışmanı ve Çocuk Gelişim Uzmanı Sevgi Dökmeci ile birlikte Mithatpaşa İlkokulu ve  Hacı İlbey Ortaokulu’na giderek, burada eğitim gören çocuklara hijyen, sağlıklı beslenme ve akran zorbalığı konularında eğitim verdiler.

 

"UZAK DURMALARINI İSTİYORUZ" 

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi’nin bütün okullara gerekli desteği ve hizmeti verdiğini belirterek, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklarımızın doğru beslenmeyi, sağlıklı beslenmeyi öğrenmelerini, hijyene önem vermelerini ve akran zorbalığından da uzak durmalarını istiyoruz. Bu konuda eğitimlerimiz devam ediyor. Özellikle dezavantajlı okullarımızda bu eğitimleri vererek, çocuklarımıza fırsat eşitliği sunmak istiyoruz. Bugün Edirne Belediye Personeli Hemşire İnci Özer, hijyen; Diyetisyen İdil Taşkın, sağlıklı beslenme ve Çocuk Gelişim Uzmanı Sevgi Dökmeci de akran zorbalığı konusunda öğrencilerimize önemli bilgiler verecek. Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nebahat Çavuş’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum." dedi. 

 

"ÇOCUKLAR TOPLUMUN TEMELİ"

 

Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nebahat Çavuş da, kendilerine bu imkanı tanıyan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu’na teşekkür etti. Çocukların toplumun temeli olduğunu belirten Çavuş, “Çocuklar için çalışmak istiyoruz ve bu konuda da gönüllülerin desteğini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

 

TANRIKULU, ÇOCUKLARLA SPOR YAPTI

 

Çocuk Gelişim Uzmanı Sevgi Dökmeci de, "Uzun yıllardır çocuklar ile çalışıyorum. Çocuklarda en çok görülen akran zorbalığı ile ilgili çocuklarla bugün nitelikli bir sohbet gerçekleştireceğiz. Soru-cevap şeklinde. Amacımız onlarda farkındalık yaratmak” ifadelerini kullandı. Çocukların bizim geleceğimiz olduğunu kaydeden Diyetisyen İdil Taşkın da, "Çocuklarımız sağlıklı beslendiği sürece sağlıklı bir bedene sahip olurlar. Çocukların sağlığını, geleceğini kontrol altına almak için şuanda sağlıklı beslenmeleri çok önemli." dedi. Ardından Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, çocuklarla sabah sporu yaptı. Çocuklara ellerini nasıl yıkaması gerektiğini de anlatan Tanrıkulu, doğru el yıkamayı uygulamalı bir şekilde gösterdi. 

 

Haber / Buse SERİN