TİCARET BAKANI RUHSAR PEKCAN: "HİZMET İHRACATI 10 AYDA 28 MİLYAR DOLAR FAZLA VERDİ"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Hizmet ihracatında 2019 yılının ilk 10 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 22 artışla 28 milyar dolar hizmet ticareti fazlası vermiş bulunmaktayız.&qu

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 23.12.2019 13:25:00 0
TİCARET BAKANI RUHSAR PEKCAN: "HİZMET İHRACATI 10 AYDA 28 MİLYAR DOLAR FAZLA VERDİ"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Hizmet ihracatında 2019 yılının ilk 10 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 22 artışla 28 milyar dolar hizmet ticareti fazlası vermiş bulunmaktayız." dedi.

"Hizmet İhracatçıları Buluşması ve 2018 Yılı Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) Ödül Töreni", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Pekcan, küresel ekonomideki büyük dönüşüme ayak uyduran, rekabet gücünü artırıcı politikaları geliştirip uygulayabilen ülkelerin ticarette rekabetçi olabileceğini söyledi.

Kendilerinin de ülke olarak tüm politikaları bu bilinçle oluşturduklarını dile getiren Pekcan, yatırım, üretim, ihracata dayalı bir ekonomiye geçme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini bildirdi.

Pekcan, "Hiç şüphesiz bu yolculuğumuzdaki en önemli başarı unsurlarımızdan biri hizmet ticaretidir. Zira sürdürülebilir büyümenin ve ihracatın gerçekleştirilmesinde hizmet ihracatının katkısı yadsınamaz derecede büyüktür." diye konuştu.

Türkiye'nin hizmet ihracatında net ihracatçı pozisyonunda olduğunu vurgulayan Pekcan, "Hizmet ihracatında 2019 yılının ilk 10 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 22 artışla 28 milyar dolar hizmet ticareti fazlası vermiş bulunmaktayız." ifadesini kullandı.