Üçel: Partimizi yarı yolda bırakmayacağız

11 aydır AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı olarak görev yapan ve Cuma günü genel merkez tarafından görevden alınan Ercan Üçel, yaptığı basın açıklamasında "Bu bir bayrak yarışıdı

GÜNDEM 22.12.2019 15:39:00 0
Üçel: Partimizi yarı yolda bırakmayacağız

AK Parti Genel Merkez tarafından Muratlı İlçe Başkanı Emrah Tunca ve Ergene İlçe Başkanı Cem Karaca ile birlikte görevden alınan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, cumartesi günü saat 13:00’da parti binasında basın açıklaması yaptı. 

 

“BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR”

 

9 Ocak 2019’da Genel Merkezin iradesi ile AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı görevine atandığını anımsatan Üçel, “Bugün aynı siyasi irade bizim görevden alınmamıza karar verdi. Ben genel merkezimiz ve başkanımızın her türlü kararına saygılıyım. Bu bir bayrak yarışıdır, yaprak dökümü değildir. Önümüzde bir kongre süreci var bu kongreler de partimiz adına yenilenmedir, tazelenmedir” dedi. 

 

“BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK”

 

İlçe başkanlığı süresince çok güzel insanlarla tanıştığını ve çok güzel bir yönetim kurulu ile görev yapma şerefine nail olduğunu kaydeden Üçel, yönetim kuruluna teşekkür etti. Başta yönetim kurulu olmak üzere yerel seçimlerde çok büyük bir çaba göstererek büyük bir başarıya imza attıklarını kaydeden Üçel, yönetim kurulundan ve partililerden de helallik istedi. Gece gündüz koşturduklarını ve güzel işlere imza attıklarını dile getiren Üçel, “Seçim sürecinde meclis üyesi adaylarımız ve aday adayları kardeşlerimiz hiç pes etmedi. Yine istişare kurullarımızı kurduk onlar da bizlere destek oldular ve yalnız bırakmadılar. Seçim sürecinde 14 aday adayıydık, ben ilçe başkanı oldum ve Mustafa Başkanımız aday olarak seçildikten sonra diğer arkadaşlarımız nefsine hakim oldu ve birlikte çalıştık, onlara da bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

 

“ÜYE SAYISINI 17 BİN 200’E ÇIKARDIK”

 

Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarına ve Cumhur İttifakı’nda birlikte yol yürüdükleri Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Yönetimine de teşekkür eden Üçel, Türkiye’ye örnek olacak bir ittifak gerçekleştirdiklerini kaydetti. 11 aylık ilçe başkanlığı döneminde Kapaklı’daki üyesi sayısını 16 binden 17 bin 200’ye çıkardıklarını ifade eden Ercan Üçel, “Gerek bakanlık, gerekse hükümet kanadında Başkanımız Mustafa Çetin’e destek olduk. Kendisi bir enkaz devraldı, buradan tüm Kapaklı halkına seslenmek istiyorum; Başkanımız Mustafa Çetin’i yalnız bırakmamaları gerekiyor. Gerçekten işi zor, ağır bir yük altındadır. Aynı şekilde belediye meclis üyelerimiz ve başkan yardımcılarımız büyük bir yük ve baskı altında” dedi. 

 

“BU PARTİYİ YARI YOLDA BIRAKMAYACAĞIZ”

 

Bu davanın temsilcisi ve Recep Tayyip Erdoğan’ın erleri olduklarını söyleyen Üçel “Davamız bugün bizi görevden aldı, başka bir zaman başka bir görev verecektir” dedi. Partinin peşinde koşmaya devam edeceklerini kaydeden Üçel, “Parti silsilesi gereği ilçe başkanı istifa ettiğinde, parti yönetimi de istifasını sunar. Yönetim gereği yeni gelen ilçe başkanı kendi yönetimini kurar. Yönetimimiz bizimle birlikte istifasını verdi ama biz bu partiyi yarı yolda bırakmayacağız. Kongreye kadar gereken her şeyi yapacağız. Kongreye kadar ilçe başkanlığımız devam etmese bile gerekeni yapacağız” dedi. Kongrede aday olmayacağını da açıklayan Üçel, aday olacak partililerin açıklamalarını yapabileceğini, kendilerinin de onlara destek olacağını söyledi. 

 

KADIN KOLLARI YÖNETİMİ DE İSTİFA ETTİ

 

AK Parti İlçe Başkanı Ercan Üçel’in görevden alınması ve yönetim kurulunun da istifa etmesinin ardından İlçe Kadın Kolları Başkanı Melek Öztürk Çiçek ve yönetimi de istifa etti. Parti binasında yönetimi ile birlikte açıklama yapan AK Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Melek Öztürk Çiçek, 28 Ekim 2018 tarihinde göreve geldikleri günden beri azimle, gayretle parti ve dava için gece gündüz demeden çalıştıklarını, hiçbir emri ve görevi sorgulamadan partinin hizmetkarı olduklarını belirterek “Gün geldi eşimizden, gün geldi işimizden, gün geldi çocuklarımızdan feragat ettik. Onlar ile geçireceğimiz zamanı parti çalışmalarında kullandık” dedi. 

 

“SORGUSUZ SUALSİZ GÖREVDEN ALINMASINI KABUL EDEMİYORUZ”

 

Ercan Üçel’in sorgusuz sualsiz görevden alınmasını kabul edemediklerini ifade eden Çiçek “yönetim ve ekip arkadaşları ile yaptıkları istişareler sonucu ilçe başkanına destek vermek amacıyla yürütme kurulu ve yönetim kurulu ile birlikte istifa ederek görevi bıraktıklarını açıkladı. Hiçbir zaman partiyi yalnız bırakmayacaklarını kaydeden Çiçek “Biz bu partinin neferleriyiz. Dün Nene Hatun nasıl vatanı için ter döktü ise biz de Nene Hatunlar gibi vatanımızın ve davamızın arkasındayız.  Her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU