Albayrak, Saray'da incelemelerde bulundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, talepleri ve ihtiyaçları yerinde görerek çözüm üretmek için Saray'da ziyaretlerde bulundu. 

GÜNDEM 19.12.2019 13:39:00 0
Albayrak, Saray

Albayrak'a ziyaretlerinde Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş eşlik etti. Saray ilçe merkezi başta olmak üzere Bahçeköy, Güngörmez, Küçükyoncalı, Büyükyoncalı ve Safaalan mahallelerini ziyaret eden Başkan Albayrak, vatandaşların görüşlerini aldı. 

 

"3 MAHALLEYİ PROJEMİZE DAHİL ETTİK"

 

Başkan Albayrak, "Tarımsal kalkınma çerçevesinde büyük önem verdiğimiz konu başlıklarından bir tanesi olan kırsal turizmin canlandırılması için çalışmalar aralıksız şekilde devam ediyor. Bu anlamda taleplere yerinde çözüm bulmak amacıyla Güngörmez, Safaalan, Bahçeköy, Küçükyoncalı ve Büyükyoncalı mahallesi sakinleri ile bir araya geldik. Saray'ın Safaalan, Bahçeköy ve Güngörmez olmak üzere 3 mahallesini kırsal turizmin kalkındırılması projemize dahil etmiş durumdayız." şeklinde konuştu. 

 

"TALEPLER DOĞRULTUSUNDA YÖN VERECEĞİZ"

 

Projenin başarılı olması için mahalle halkının bizzat bu projeye katılması ve sahiplenmesi gerektiğini kaydeden Albayrak, "Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, bu 3 mahallemizde kırsal turizmin canlandırılması için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız.  Bugün mahalle halkımızın, yani sizlerin bizden taleplerini almaya geldik ve çalışmalarımıza bu talepler doğrultusunda yön vereceğiz. İlimizde büyük kırsal turizm potansiyelini Türkiye çapında yaymak ve bilinir kılmak hedefindeyiz. 2020 bu anlamda ilimizde kırsal turizm için patlama yapılacak yıl olacak. Proje ile birlikte 3 mahallemiz de ihya olacak ve bu durum diğer potansiyeli olan mahallelerimiz için de örnek oluşturacak" ifadelerini kullandı.

 

PAZAR ESNAFI İLE BİR ARAYA GELDİ

 

Saray'da yapılan Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni de ziyaret eden Albayrak, okul müdürü ve öğretmenlerle sohbet etti. Talepleri dinleyen Başkan Albayrak, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Albayrak, okul ziyaretinin ardından Çarşamba günleri kurulan semt pazarını ziyaret etti. Pazar esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelen Albayrak, pazar esnafına hayırlı işler dileyerek vatandaşların taleplerini dinledi. Mahalle ziyaretlerinin ardından Saray merkezine geçen Albayrak, Saray Kent Konseyi ve Saray Ziraat Odası'na da ziyaret ederek yetkililerle Saray'da yapılacak çalışmalar ve hayata geçirilecek projeler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Albayrak ziyaretleri esnasında, mahalle muhtarlarını tek tek dinleyerek taleplerini aldı, mahallelerde ortaya çıkarılabilecek tarihi ve kültürel değerler ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. 

 

HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

 

Başkan Kadir Albayrak, mahalle ziyaretleri sırasında Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray'da yapımı devam eden Saray Kültür Merkezi ve Küçükyoncalı mahalle içi köprü inşaatını da yerinde inceledi. Projelerin son durumları hakkında teknik personelden bilgi alan Başkan Albayrak, her iki hizmetin Saray halkı için hayırlı olmasını diledi.

 

Haber / Yener AKBABA