Kurum: Konya'ya 47 milyar liralık yatırım yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen 5. Geleneksel Konya Tanıtım Günleri'nin kapanış programın

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 16.12.2019 15:39:00 0
Kurum: Konya

İstanbul'da 600 bine yakın Konyalı olduğunu belirten Kurum, "Burada yaşayan hemşehrilerimiz İstanbul'un siyasetine, ekonomisine, kültürüne ve ticaretine her anlamda yön veriyor. İstanbul'daki bu potansiyeli harekete geçirmek amacıyla Konyalı iş adamlarımız tarafından kurulan KONSİAD, iş dünyası, bürokrasi ve kültürel konular başta olmak üzere pek çok alanda sayısız başarıya imza atmıştır." diye konuştu.

Kurum, Konya'ya son 18 yılda pek çok alanda 47 milyar liralık yatırım yapıldığını vurgulayarak, 645 milyon liralık yatırımın da devam ettiğini söyledi.

Kurum, perşembe günü Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle 100 bin sosyal konut hamlesinin başlatıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"5 Mart 2019'da başlattığımız 50 bin sosyal konutumuza 638 bin başvuru gelmişti. 12 kat başvuru gelmişti. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bize talimatı şu oldu, dedi ki 'Ülkemizde evi olmayan alt gelir grubu vatandaşım kalmayana kadar bu sosyal konut işini yapacaksınız. Hızlı bir şekilde de bu ihtiyacı gidereceksiniz.' talimatları oldu. Biz de bu çerçevede 81 ilimizde 100 bin konut inşasına başlayacağız. Yarın itibarıyla başvurularımızı alıyoruz. Bu başvurular kapsamında yüzde 10 peşinat 240 ay sabit vade, 894 liradan başlayan taksitlerle projemizi gerçekleştireceğiz."