Ergene Kültür Merkezi'ne görkemli açılış 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Ergene'de yaptırılan Ergene Kültür Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Katılımın yoğun olduğu açılışa konser ve halk oyunları gösterileri d

GÜNDEM 15.12.2019 10:55:00 0
Ergene Kültür Merkezi

Kapaklı ve Çerkezköy'ün ardından Ergene'ye de kültür merkezi kazandırılmış oldu. 

 

"AÇIK BİR ŞEKİLDE GÖRÜLÜYOR"

 

Tören de konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Ergene'nin ihtiyaç duyduğu önemli bir yatırımı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Projelerimizin temel atma törenlerinde yaşadığımız mutluluklar, açılış törenlerinde katlanarak artıyor. Bugün de mutluluğumuzun katlanarak arttığı günlerden biri. Ergene ilçemizin ve Tekirdağ'ımızın bir değeri haline gelecek olan kültür merkezimizin açılışını hep beraber gerçekleştiriyoruz. 2014 yılında kurulan Ergene ilçemiz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin hizmet ve yatırımlarıyla büyük bir değişim ve dönüşümü yaşadı. Yaşanan bu değişim, günümüz itibariyle açık bir şekilde görülüyor." ifadelerini kullandı. 

 

"SON TEKNOLOJİ DONANIMA SAHİP"

 

Ergene tarihinde görülmemiş büyüklükte altyapı ve üstyapı projeleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Albayrak, "İlçemizin öncelikleri arasında yer alan bu projeleri tamamladıktan sonra Ergene'nin önemli ihtiyaçları arasında yer alan Kültür Merkezi'mizi hizmete sunuyoruz. Çağımızın son teknolojisine donanım ve imkanlara sahip olan Ergene Kültür Merkezimizde, tiyatro salonu, çok amaçlı salon, ses ve ışık odası, derslikler ve idari birimler yer alıyor. 81 ilden vatandaşlarımızın birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşadığı Ergene ilçemizi kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturacağız." şeklinde konuştu. 

 

"GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR"

 

Başkan Albayrak, "Bir Türkiye mozaiği olan Ergene ilçemizde, kültürel değerlerimizi yaşatırken, farklı sanat dallarında eğitim programları ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Ergene Kültür Merkezimiz, tiyatro gösterilerine, konserlere, sergilere, konferans, söyleşi ve panel gibi organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Ülkemizin değerli sanatçıları, burada sanatseverlerle buluşacak. TEMEK kurslarımız da burada devam edecek. Ergene Belediyemiz ile iş birliği içerisinde kültür ve sanat alanında güzel çalışmalara imza atacağız. Ergene ilçemiz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin hizmet ve yatırımlarıyla gelişmeye devam ediyor. Kültür Merkezimizin, Ergene ilçemize ve Tekirdağ'ımıza hayırlı olmasını diliyor, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

 

"7 BİN 558 METREKARE ALAN ÜZERİNE YAPILDI"

 

Ergene Kültür Merkezi hakkında bilgi de veren Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından inşa edilen Ergene Kültür Merkezi, 7 bin 558 metrekare alan üzerine yapıldı. Tesisin 478 kişilik tiyatro ve konferans salonu bulunuyor. 12 adet çalışma ofisi ve atölyenin yer aldığı kültür merkezinde, 96 metrekare sergi salonu, 2 adet fuaye alanı, 4 adet toplantı odası, teknik alanlar ve 82 araçlık açık ve kapalı otopark yer alıyor." ifadelerini kullandı. 

 

DELİ ORMAN TÜRKÜ GRUBU SAHNE ALDI

 

Albayrak'ın konuşmasının ardından CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Ergene Milletvekili Rasim Yüksel de yaptıkları konuşmalarda, Ergene Kültür Merkezi'nin hayırlı olması temennisinde bulundular. Daha sonra, Grup Ergenos isimli halkoyunları ekibi, kısa bir gösteri sundu. Ardından katılımcılar tarafından kurdele kesilerek Ergene Kültür Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Albayrak ve protokol üyeleri, kültür merkezini gezerek incelemelerde bulundu. Açılış ve incelemelerin ardından düzenlenen mini konserde Deli Orman Türkü Grubu sahne alarak sevilen şarkılarını seslendirdi. 

 

Haber / Buse SERİN