Başkan Akay muhtarlarla buluştu

Muhtarlarla yemekte bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy'ü ilgilendiren konularla ilgili açıklama yaptı. İstanbul'un batı yakasının çöplerinin depolandığı

GÜNDEM 12.12.2019 15:23:00 0
Başkan Akay muhtarlarla buluştu

Dün saat 12:00’da Tokoçin Restaurant’ta düzenlenen yemeğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Esengül Güven ve mahalle muhtarları katıldı.

 

MUHTARLARLA YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ettiğini anımsatan Akay, ziyarette dile getirdiği konulara ilişkin bilgi verdi. İstanbul Beyciler’de 2015 yılında yapımına başlanan, 2016’dan sonra da katı atık tesisi depolama sahası olarak kullanılmaya başlanan alanda İstanbul’un batı yakasının bütün çöpünün toplandığını kaydeden Akay, “O alan artık Çerkezköy’ün başına dert olmaya başladı. 2016 yılında biz Çerkezköy’ün eski çöplüğünü kapatmıştık ve kademeli olarak, aktarmalı olarak Süleymanpaşa Demirli Köyü’nün orada yapılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Tesisine gitmişti. Çerkezköy’ün çöplüğü kapandı, Çerkezköy’ün tüten, yılların birikimi, çevre felaketi çöp döküm alanından kurtulduk derken İstanbul’un bütün çöpleri Silivri Beyciler’de burnumuzun dibine geldi. Ben de Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşıyorum. 2 akşam evvel lodosla beraber, sisle beraber Cumhuriyet Mahallesi’nde neredeyse ‘doğalgaz kaçağı mı var’ denecek şekilde bir çöp kokusu Çerkezköy’ü sarmış durumda” dedi. 

 

“21 ARALIK’TA BEYCİLER’DE OLACAĞIZ”

 

Ekrem İmamoğlu’nu ziyaretinde bu konuyu gündeme getirdiğini söyleyen Başkan Akay, “Beyciler’deki bu atık tesisine yatırım yapmayı düşünüyor musunuz diye bir soru sordum. O da 21 Aralık’ta orada olacağını söyledi. Beni de davet etti. Ben de gideceğim. Çerkezköy’ün burnunun önünde ne var, Çerkezköy’ü zaman zaman bu kokuyla baş başa bırakan durum nedir, bunu gözlemleyeceğiz. Oraya gidip oradaki yatırım hedefleri, depolama durumu, sürekli yakarak bunun duman olarak Çerkezköy’e gelmesinin ne kadar süreceği konusunda yeni bilgi sahibi oluruz” dedi. 

 

“KARŞI ÇIKACAĞIZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında gündeme gelen bir konuyu da paylaşan Akay, “Dün Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı vardı. Gündemde gördüm. Süleymanpaşa Demirli’de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait katı atık depolama sahasına alternatif bir alan olarak Kızılpınar’ı göstermişler. Tekirdağ’ın en küçük yüzölçümlü, metrekarede en yoğun nüfusun yaşadığı Çerkezköy’ün Kızılpınar Mahallesi’nin bir noktasının, bu sefer Tekirdağ’ın yeni çöp döküm sahası olarak büyükşehir belediye meclisi gündemine geldiğini gözlemledim. Tabi ki buna karşı çıkacağız. O çöp döküm sahasını Kızılpınar gibi, Çerkezköy gibi alanı olmayan, dar alanda yüksek nüfusun bulunduğu bir yere hangi gerekçeyle nasıl bunu önerdiler hayretle seyrederek dünkü gündemde gördüm. Kızılpınar olarak tavsiye edilen yerin tabi ki karşısında duracağız. 11 ilçe içerisinde nüfusu yoğunluğunun az olduğu alanlarda böylesine döküm alanları oluşturmak gibi bir durum varken böyle bir pozisyon varken bunu Tekirdağ’ın 11’inci sırada en küçük yüzde 2’lik yüzölçümü olan Çerkezköy’de, en yoğun nüfusun yaşadığı Kızılpınar Mahallesi’nin kıyısına konumlandırma önerisinin önümüzdeki ayki büyükşehir meclis gündeminde ben takipçisi olacağım” dedi. 

 

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

 

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) Çerkezköy sınırlarında 11 tane  su kuyusunun bulunduğunu söyleyen Akay, “Bu 11 su kuyusu uzun yıllardır Çerkezköy’ün su havzasından çekilerek İstanbul’a gönderiliyor. Bununla ilgili de 2017 yılında bizim sınırlarımızda bir arıtma tesisi yapma ihtiyacı oluşmuştu İSKİ tarafından. Biz buna karşı çıktık. Bununla ilgili de sıkıntılarımızı paylaştık. Ekrem başkana anlattık. O da İSKİ Genel Müdürünün TESKİ Genel Müdürüyle Çerkezköy’de bir toplantı yapması için bir talimat verdi. Derdimiz bu su tabi ki herkesin ortak suyudur. Ama Çerkezköy sınırlarında, Tekirdağ sınırlarında yerüstü su kaynağı olmayan bir ilde ve ilçede yaşıyoruz. Çerkezköy’de suyun yüzde 100’ü, Tekirdağ’da ise yüzde 95-96’sı yeraltından çekiliyor. Zaten var olan eksik olan su kaynaklarımızı kendi alanlarımızda kullanmak gibi bir sorumluluğumuz var. Ziyarette dile getirdiğimiz bir diğer konumuz da buydu. Bu 2 konu da Çerkezköy adına hassas bir konudur. Bu konuların takipçisi olacağız” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU