GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NDAN 1001 PROJEYE 17,5 MİLYON LİRALIK DESTEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Fikir sizden uygulama sizden" sloganıyla yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen 2019-I Özel Çağrısı sonuçlanar

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 10.12.2019 14:31:00 0
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Fikir sizden uygulama sizden” sloganıyla yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen 2019-I Özel Çağrısı sonuçlandı.

Rekor başvuru yapıldı

09-30 Kasım arasında gerçekleştirilen 2019-I Özel Çağrısına başvuru sürecinde gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıldı. Geçen yıl yapılan çağrının 7 kat fazla başvuruda bulunuldu.

Değerlendirme sonucunda Gönüllülük, Kültür ve Sanat, Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor, Yenilikçi Fikirler, Çevre Bilinci ve Hayvanların Korunması başlıklarındaki sunulan 1.001 projeye 17,5 milyon TL destek verilmesi kararlaştırıldı.

Gençlerin beklenti ve ihtiyaçları da dikkate alınarak tasarlanan 2019-I Özel Çağrısı’nın kapsamına ilk defa ilkokul ve ortaokullar ile Bilim ve sanat merkezleri dahil edildi. Resmi okulların yanı sıra program özel okulları da kapsayacak şekilde genişletildi.

Desteklenecek konular; Gönüllülük, Kültür ve Sanat, Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor, Yenilikçi Fikirler, Çevre Bilinci ve Hayvanların Korunması olarak belirlendi. Desteklenecek projelerde gençlerin beklenti ve isteklerinin karşılanması, topluma ve dünyaya karşı sorumlu, bedenen ve ruhen sağlıklı dinamik ve üretken bir gençliğin yetişmesi amaçlandı.