İŞYURTLARI KURUMU İLE BRİSA AKADEMİ ARASINDA EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İşyurtlarında bulunan hükümlü ve tutukluların yeniden topluma kazandırılması kapsamında yapılan mesleki eğitim çalışmaları devam ediyor.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 10.12.2019 14:20:00 0
İŞYURTLARI KURUMU İLE BRİSA AKADEMİ ARASINDA EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Hükümlü ve tutukluların, ülkemizde önemli istihdam olanağına sahip ve nitelikli ara eleman açığı bulunan alanlarından biri olan motorlu araçlar ön düzen ve tekerlek alanında yetiştirilmesi amacıyla Brisa Akademi ile Ceza İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İşyurtları Kurumu arasında 01 Aralık 2019 tarihinde bir yıl süreli iş birliği protokolü imzalandı.

Motorlu taşıtlara ait lastik ile ilgili temel ve teknik eğitimler, satış eğitimleri ve kişisel gelişim eğitimleri verilmesine yönelik iş birliğini kapsayan Protokol kapsamında ilk eğitimlerin 2020 yılı başında başlaması planlanıyor. Brisa Akademi eğitim merkezinde teorik ve uygulamalı olarak toplamda bir ay sürecek olan eğitimler ve eğitimler sonunda Brisa akademi tarafından verilecek sertifikalar, eğitime katılan hükümlü ve tutukluların tahliye sonrası iş bulmaları veya kendi işini kurabilmeleri konusunda onlara önemli fırsatlar sunuyor.