BAKAN GÜL: "YARGI REFORMU STRATEJİMİZİN İNSAN HAKLARI EKSENİNE ODAKLANMASINDA DA TEMEL ETKEN OLMUŞTUR."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bu gün 82 milyonu kucaklayan yönetim anlayışı kaynağının tarih boyunca bu coğrafyayı bütün insanlar için barış yurdu haline getiren bu aziz millet olduğunu dile getirerek,

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 10.12.2019 14:16:00 0
BAKAN GÜL:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Bakan Gül mesajında, dünyanın çeşitli bölgelerindeki baskı, zulüm, demokrasi dışı müdahaleleri konuşulduğu son insan hakları günü olması temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin ‘Dünya beşten büyüktür’ parolasını uluslararası topluma öğrettiğini vurgulayan Bakan Gül mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarih boyunca bu coğrafyayı rengi, dili, dini ne olursa olsun bütün insanların huzur ve barış içinde yaşadığı esenlik yurdu haline getiren aziz milletimiz, bugün de 82 milyonu kucaklayan yönetim ve adalet anlayışımızın en büyük ilham kaynağıdır. Milletimizin birlikte yaşama kültürü, Yargı Reformu Stratejimizin insan hakları eksenine odaklanmasında da temel etken olmuştur. Hukuk politikalarımızı bu eksen üzerinde oluşturmaya devam edeceğiz. Zira, insan haklarına dayalı bir devleti idaresinin devamı, insan onurunun, insan hak ve hürriyetlerinin korunup geliştirilmesiyle mümkündür. Cumhuriyetimizin 100. yılını karşılamaya hazırlandığımız önümüzdeki dönemde “güven veren ve erişilebilir adalet” anlayışı ile reform belgemizde önümüze koyduğumuz hedefleri birer birer hayata geçirme kararlılığındayız. Bu düşüncelerle, Dünya İnsan Hakları Günü’nü bir kez daha kutluyor, bu günün tüm dünyada barış, adalet ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum.”