"Afganistan'da tesis edilecek kalıcı bir barış, terörle ortak mücadelemize büyük bir güç katacaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya'nın Kalbi İstanbul Süreci Bakanlar Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Afgan güvenlik güçlerinin DEAŞ'la mücadeledeki kararlılıkları ve bilhassa

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 9.12.2019 15:28:00 0
"Afganistan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde düzenlenen “Asya’nın Kalbi İstanbul Süreci 8. Bakanlar Konferansı”na katılarak, bir konuşma yaptı.

Konferansa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının, Afganistan başta olmak üzere, katılımcı ülkeler için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Afganistan’ın karşı karşıya bulunduğu sınamaların kahir ekseriyetinin ancak iş birliği ve dayanışmayla aşılabileceğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap doğar. Bölgesel sorunların üstesinden ancak bölgesel sahiplenmeyle gelinebilir. Ne kadar çetrefil olursa olsun, dayanışma ve güç birliği olduğu sürece, aşılamayacak hiçbir engel yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Asya’daki sıkıntıların önemli bir bölümünün kaynağının oradaki ülkelerin sınırları dışından kaynaklandığına işaret ederek, Güney Asya bölgesinin ve yakın çevresinin karşı karşıya bulunduğu problemlerin üstesinden gelebilmesi için bölgesel iş birliği ve dayanışmanın şart olduğuna vurgu yaptı.