"Hizmetkar olmaya talip olduk"

Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin vuslata erişmesinin 746. yıldönümü dolayısıyla Süleymanpaşa'da anma programı düzenlendi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Milletine her daim hizmetkar

GÜNDEM 9.12.2019 13:18:00 0
"Hizmetkar olmaya talip olduk"

Tasavvuf Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Süleymanpaşa Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlendi. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde, ‘Mevlana’da ortak yaşam’ temasıyla düzenlenen Şeb-i Arus programında Mevlânâ’nın hayatından kesitler sunularak, mevlevi dervişlerinin sema ayini izlendi. Programa, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Köşdere, MHP İl Başkanı İlker Yücel, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Kürşad Sungur ile vatandaşlar katıldı.

 

"MİLLETE HİZMET AŞKI"

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Ölümü bir başlangıç olarak, ölümü bir düğün günü olarak gören kıymetli Mevlana’yı huzurlarınızda rahmetle ve minnetle anıyorum." diyerek başladığı konuşmasında, "Hz. Mevlana yorulacaksan, sıkılacaksan, keşkelere sığınacaksan, söze ama diye başlayacaksan girme aşk yoluna. Aşk der ki; yolumdaysan başım fedadır yoluna; ama bil ki, senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna; ama ayağına diken batarsa, ah edip vahlanma. Aşk, bilek gücü değil yürektir. Yüreğin yetmiyorsa düşme yoluma. Sonuçta belediye de böyle bir aşk. Millete hizmet aşkı. Bu yola düşmek öyle kolay bir iş değildir. Mücadele gerekiyormuş (ama) ile başlamamak gerekiyormuş. Milletine her daim hizmetkar olmak gerekiyormuş. Kaptan olmaya değil gönüllere girmeye, hizmetkar olmaya talip olduk. Yüce Yaradan, Hz. Mevlana ve onun gibi düşünenleri yolundan gitmeyi, Ümmet-i Muhammed’in yolundan gitmeyi bizlere nasip eylesin diyorum." şeklinde konuştu.

 

Haber / Yener AKBABA